Βρείτε αγωνιστική ισορροπία στον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης21 Σεπτεμβρίου 2021

Να καταστήσουμε εξ αρχής σαφές πως η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη θα είναι τζάμπα κόπος εάν κι εφ’ όσον δεν αποτελέσει νέας αρχής …ευκαιρία. Και για να αποτελέσει πρέπει να συνδυαστεί με νίκες του αύριο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και τη Κυριακή με την ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη. Σε αντίθετη περίπτωση; Δύσκολα θα αποφύγει ο ΠΑΟΚ το πισωγύρισμα…

Πίσω από την ουσία κάθε νίκης πάντως, κρύβεται η εντύπωση της απόδοσης. Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι ύψιστης σπουδαιότητας αλλά η εντύπωση από την απόδοση του δεν είναι ανάλογου επιπέδου. Με άλλα λόγια; Δεν ήταν πάλι, καλός ο ΠΑΟΚ. Ναι, αλλά πήρε τη νίκη. Και τι νίκη; Είπαμε: Υψηλής σπουδαιότητας. Και πιο απλά; Ζωτικής σημασίας. Για ποια ζωή τού ΠΑΟΚ θα μιλούσαμε σήμερα μετά από ήττα του την Κυριακή;

Και στην περίπτωση αυτή διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως με την συνήθη τακτική … Κρατάμε την ουσία, τη νίκη. Πετάμε τις εντυπώσεις, την εικόνα. Θεωρούμε πως πρέπει να τα κρατούν όλα. Να τα μελετούν όλα. Να τα αναλύουν όλα. Να εξάγουν συμπεράσματα από όλα. Με δυο λόγια; Να μην πετούν οτιδήποτε!

Δε μένει στην σκιά της λάμψης του Αλέξανδρου Πασχαλάκη η χαμηλή απόδοση συμπαικτών του. Τούτο δε, για πολλοστή φορά. Σύμπτωση; Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Κι εδώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου οφείλει, να επέμβει. Να στηρίξει ψυχολογικά αυτούς τους παίκτες. Για να ορθοποδήσουν αγωνιστικά.

Η αγωνιστική ισορροπία λείπει από τον Κυπελλούχο! Εάν κι εφ’ όσον την βρει, θα βελτιωθεί αρκετά! Δε θα φτιαχθεί όπως ο κόσμος του επιθυμεί. Θα βελτιωθεί.

Δεν περισσεύουν παίκτες τού ΠΑΟΚ ώστε, να έχει πολλές επιλογές ο Ρουμάνος προπονητής. Για να λέμε την πάσα αλήθεια… Δεν έχει καν επιλογές. Ήτοι, δεν έχει την πολυτέλεια της επίσης συνήθους, τακτικής… Φύγε εσύ, έλα εσύ!

Είναι λοιπόν, μονόδρομος για τον προπονητή του ΠΑΟΚ η επιμονή του σε παίκτες οι οποίοι κι εκτίθενται και τον εκθέτουν. Δεν μπορεί, να πράξει διαφορετικά. Ως συνυπεύθυνος κι αυτός βέβαια, για την έλλειψη πληρότητας στο ρόστερ του. Γι’ αυτό κι απεγνωσμένα προσπαθεί, να πάρει έστω και το ελάχιστο από παίκτες του οι οποίοι διάγουν περίοδο ντεφορμέ…

Την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος ο «δικέφαλός» έβγαλε τα κεφάλια του στην επιφάνεια. Μετά το ναυάγιο της πρώτης. Παρεμπιπτόντως, δε μειώνει τις ευθύνες του ΠΑΟΚ και δεν ελαφρύνει τη θέση για την ήττα στην πρεμιέρα, η νίκη του ΠΑΣ (και) με τον Παναθηναϊκό. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.

Στην Τρίπολη κόντρα στον κακό του δαίμονα Αστέρα, ο «δικέφαλος» ανέπνευσε βαθιά. Τη χόρτασε την ανάσα του. Γέμισε οξυγόνο τα πνευμόνια του. Και πάει με τον άλλον αέρα στο Αγρίνιο. Περνώντας κι από εκεί – μία υπόθεση επιχειρούμε – διαμορφώνει σοβαρές προοπτικές με την ΑΕΚ στην Τούμπα, την ερχόμενη Κυριακή, ανατροπής του αρνητικού κλίματος στον κόσμο του.

Δεν μπορεί όμως, να υπάρξουν και στο Αγρίνιο παίκτες του ΠΑΟΚ, όπως υπήρξαν στην Τρίπολη οι οποίοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Και κρύφθηκαν στην σκιά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Δεν μπορεί να μάχεται μόνος του στο κέντρο ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και στην επίθεση να καταγράφεται απόλυτη αδυναμία αξιοποίησης της προσπάθειας του εκ Σουρινάμ ορμώμενου… Ολλανδού!

Δεν μπορεί να γίνονται αλλαγές (έστω με καθυστέρηση) κι ο Άντερσον Εσίτι τον οποίο πολλοί δεν θέλουν, να βλέπουν… Να τους βάζει τα γυαλιά!

Θεωρούμε πως ακόμη κι αυτός ο ΠΑΟΚ με τις τόσες ελλείψεις και τις τόσες ατυχίες (τραυματισμοί πισώπλατα μαχαιρώματα) έχοντας αγωνιστική ισορροπία δεν θα έχανε από τον ΠΑΣ και δεν ίδρωνε, να νικήσει τον Αστέρα. Όσο γρηγορότερα βρει αυτήν την αγωνιστική ισορροπία ο Ραζβάν Λουτσέσκου με την ανταπόκριση παικτών του, τόσο γρηγορότερα ο ΠΑΟΚ θα βρει κάποια από τα πατήματα του…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.