«Βρέχει» λεφτά στην Super League 1 - Τρίβουν τα χέρια τους για το μπάσιμο της Cosmote TV

Δημήτρης Κανελλάκης15 Μαΐου 2021

Αν τρίβουν τα χέρια τους στην Super League, που είμαι βέβαιος ότι το κάνουν, είναι απολύτως λογικό. Τέτοια τύχη, ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Πού να το φανταζόταν ότι εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με τέτοια χτυπήματα που δέχθηκε η οικονομία, το ποδόσφαιρο, επιχειρήσεις γύρω από το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα θα παίρνανε τα... τρελά λεφτά που πήραν το καλοκαίρι του 2020 και θα είχαν μπροστά τους ορθάνοιχτο δρόμο για να πάρουν ακόμη περισσότερα το καλοκαίρι του 2021.

Ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Η Super League ζει την περίοδο της ευτυχίας σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος. Πέρσι, όταν μια... μαυρίλα απλωνόταν παντού και κανείς δεν ήξερε τι θα ξημέρωνε εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, η εξαγορά της Forthnet-Nova από την United Group ήταν το... μάνα εξ ουρανού για την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Από κει που οι ομάδες είχαν να κάνουν με έναν τηλεοπτικό πάροχο ο οποίος ήταν υπό τον έλεγχο των τραπεζών, αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και ήταν ολοφάνερο πως δεν μπορούσε να υποστηρίξει ένα τόσο ακριβό project, ξαφνικά βρέθηκαν να διαπραγματεύονται με ένα νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος ήθελε οπωσδήποτε να έχει όλη την Super League στα κανάλια Novasports και ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να πετύχει αυτό τον στόχο.

Η NOVA ήταν πολύ... large, οι συμφωνίες έκλεισαν σε χρόνο dt και στα ταμεία των ομάδων μπήκαν χρήματα που -για πολλές εξ αυτών- ήταν υπερβολικά. Ομως, όπως έχω ξαναγράψει, όταν υπάρχει κάποιος που πουλάει κάτι και κάποιος που αγοράζει, σημασία έχει μόνο τι λένε και τι κάνουν τα ενδιαφερόμενα μέρη και κανένας άλλος.

Τα... ενδιαφερόμενα μέρη, όμως, για να έρθουμε στο φετινό καλοκαίρι, αυξήθηκαν. Και κάνουν τις ομάδες της λίγκας να τρίβουν με ακόμη μεγαλύτερη χαρά τα χέρια τους.

Εφόσον αποδειχθεί στην πράξη αυτό που επισήμως ειπώθηκε χθες από τον εκτελεστικό διευθυντή του ΟΤΕ, τον κ. Τσαμάζ, ότι δηλαδή η COSMOTE το σκέφτεται και «εκτιμάει την κατάσταση» προκειμένου να μπει στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εμπορικότερων ομάδων ή και όλου του πρωταθλήματος, αντιλαμβάνεστε σε τι ύψη μπορεί να φτάσει το τίμημα και πόσο -ακόμη πιο- ευτυχισμένες να είναι οι ομάδες της Super League.

Θυμίζω, βέβαια, ότι ήδη έχουν εισπράξει στα τέλη Μαρτίου και από 1,5 εκατ. ευρώ εκάστη, ως προκαταβολή του ποσοστού από την φορολόγηση των στοιχηματικών εταιρειών που τους εξασφάλισε με τη νομοθετική πρωτοβουλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.