Βραζιλία: Ο Νεϊμάρ στήριξε δημόσια τον Μπολσονάρου προκαλώντας εκνευρισμό

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2022

Στο πλευρό του νυν προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου ενόψει των προεδρικών εκλογών τάχθηκε ο Νεϊμάρ, προκαλώντας τον εκνευρισμό της βραζιλιανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όπως αναφέρει η L'Equipe. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο προπονητής της «Σελεσάο», Τίτε, αλλά και οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Βραζιλίας συμφώνησαν από κοινού με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην πάρουν θέση για τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη χώρα. Ο λόγος ήταν να μην επηρεαστεί η στήριξη της εθνικής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Όμως ο Νεϊμάρ «έσπασε» τη συμφωνία καθώς εμφανίστηκε σε ένα live streaming στο YouTube μαζί με τον Μπολσονάρου. Μάλιστα ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν του υποσχέθηκε ότι θα του αφιερώσει το πρώτο γκολ που θα πετύχει στο τουρνουά. Διοικούντες της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θεωρούν ως έλλειψη κοινής λογικής την τόσο ενεργή εμπλοκή του Νεϊμάρ στο συγκεκριμένο ευαίσθητο ζήτημα.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρου θα διεκδικήσει την προσεχή Κυριακή (30/10) τον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας μαζί με τον Λούλα Ντα Σίλβα στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο τελευταίος κατηγορεί τον Νεϊμάρ ότι υποστηρίζει τον Μπολσονάρου επειδή του έχει «συγχωρέσει» το γεγονός ότι δεν έχει αποπληρώσει τον φόρο εισοδήματος που υποχρεούται στη χώρα του. Μάλιστα ένας από τους λόγους που εμφανίστηκε μαζί με τον Μπολσονάρου ο Νεϊμάρ ήταν για να απαντήσει στον Λούλα.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Λούλα έλαβε το 48,4% των ψήφων έναντι 43,2% του νυν προέδρου Μπολσονάρου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.