Βαρέλα για την βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ: «Αν πιστεύεις, μπορείς να πετύχεις»

Γιώργος Καστάνης13 Δεκεμβρίου 2021

Ο Φερνάντο Βαρέλα έλαβε ειδικό βραβείο στην 40η γιορτή του Ποδοσφαιριστή από τον ΠΣΑΠΠ για την απόφασή του να τελειώσει το σχολείο 17 χρόνια αφού το άφησε για να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο.

Ο στόπερ του Δικεφάλου έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω βίντεο μιλώντας για την απόφασή του να πάρει το απολυτήριο, τις δυσκολίες που συνάντησε και τα σχέδια του για το μέλλον και τη ζωή μετά το ποδόσφαιρο. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

Αρχικά ανέφερε: «Αν πιστεύεις σε κάτι, μπορείς να πετύχεις πολλά για τον εαυτό σου. Ηταν αρκετά δύσκολο για εμένα, να σπουδάζω, παράλληλα με τις προπονήσεις και τα παιχνίδια. Ημουν κουρασμένος και έπρεπε να αφιερώσω, δύο με τρεις ώρες κάθε ημέρα για να διαβάζω. Είχα πίστη και δούλεψα σκληρά για να πάρω το απολυτήριό μου. Δεν είχα χρόνο ακόμη να μιλήσω με κάποιους ανθρώπους και με τους καθηγητές μου, για να μπορέσω να πάρω το απολυτήριο στα χέρια μου. Πέρσι το καλοκαίρι όταν ήμουν διακοπές στην πατρίδα μου, είδα το πόστ ενός φίλου και πρώην συμπαίκτη μου, που έγραφε ότι τελείωσε το σχολείο μετά από αρκετά χρόνια. Εκείνη την στιγμή, έγινε το “κλικ” μέσα μου, επικοινώνησα μαζί του και μου έδωσε κάποιες συμβουλές, για το πως θα τελειώσω και εγώ το σχολείο».

Για να προσθέσει: «Επικοινώνησα με τους υπευθύνους του σχολείου και μέσα σε ένα χρόνο, τελείωσα την τάξη. Τώρα συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα στην Πορτογαλία, για να αποκτήσω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ως γυμναστής και προπονητής. Ξεκίνησα τον Νοέμβριο και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη κάνω μαθήματα. Πριν από τις γιορτές πιστεύω ότι θα τελειώσω και θα έχω το πτυχίο μου. Αυτός είναι ο στόχος μου, μόλις σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για αυτό το βραβείο. Δεν το περίμενα, είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Μου δίνει μεγαλύτερη ώθηση, να δίνω το παράδειγμα στα παιδιά και ελπίζω να αποτελώ έμπνευση για αυτά».

Ενώ ακόμα συμπλήρωσε: «Εμείς που παίξαμε ποδόσφαιρο, ίσως αφήσαμε πίσω το σχολείο, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ένα πτυχίο. Το ποδόσφαιρο δεν θα το έχεις για όλη σου την ζωή, αλλά για κάποιο χρονικό διάστημα να έχεις και άλλα εφόδια. Να παίζεις ποδόσφαιρο, να σπουδάζεις. Για ένα βραβείο γύρω από το ποδόσφαιρο, πρέπει να προπονείσαι κάθε ημέρα μαζί με τους συμπαίκτες σου, καθώς πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, αλλά το βραβείο από τις σπουδές, εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Χαίρομαι που αναγνωρίστηκα από αυτό το πτυχίο που πήρα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.