Βραβεία ΠΣΑΤ: Αντετοκούνμπο, Σάκκαρη οι κορυφαίοι του 2021

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή των Κορυφαίων» από τον ΠΣΑΤ, με τους καλύτερους αθλητές του ημερολογιακού έτους 2021 να βραβεύονται από τον Σύνδεσμο.

Η κορυφαία ομάδα της χρονιάς

Η Εθνική ομάδα πόλο βραβεύτηκε από τον Σύνδεσμο, ως η καλύτερη ομάδα της χρονιάς, 2021, με την βράβευση να κάνει η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μάλιστα, η ΠτΔ δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή της για τη βράβευση της ομάδας πόλο, η οποία ανέβηκε στο βάθρο των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η διπλή βράβευση της Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη, παρέλαβε το βραβείο της κορυφαίας γυναίκας αθλήτριας για το 2021, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Πάντως, η τενίστρια δεν παρέλαβε μονάχα το φετινό της βραβείο, καθώς της παραδόθηκε και το περσινό, το οποίο λόγω covid-19 δεν κατάφερε να παραλάβει.

Κορυφαίος άνδρας αθλητής, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στους άνδρες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε την ψήφο των αθλητικών συντακτών. Φυσικά δεν μπορούσε να είναι παρών στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε ένα μήνυμά στην εκδήλωση.

 «Ευχαριστώ για την αναγνώριση. Πάντα προσπαθώ να δίνω χαρά στους Ελληνες και να εμπνέω τα νέα παιδιά όπως έκαναν οι παλιοί το ίδιο με εμένα. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία», ανέφερε ο Greek Freak.

Κορυφαίος προπονητής ο Βλάχος

Τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα προπονητή για το 2021 πήρε ο Θοδωρής Βλάχος. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών και του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που οδήγησε τις δύο ομάδες του στο δρόμο των επιτυχιών.

 Στην τριάδα βρέθηκαν επίσης οι Γιώργος Πομάσκι και Χάρης Παυλίδης.

Ενισχύεται με 31 εκατ. ευρώ ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 6056, 21/12/2021) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεζυρόπουλου και του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «προκαταβάλλεται σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία ποσό 31.000.000 ευρώ, αναλογικά, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών» από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

"Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τους συναρμόδιους συναδέλφους, τον κ. Σταϊκούρα, τον κ. Σκυλακάκη, τον κ. Βεζυρόπουλο και όλη την Κυβέρνηση" δήλωσε ο κ. Αυγενάκης για τα 31 εκατομμύρια ευρώ.

 Από αυτά τα χρήματα ενισχύονται:

περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, ενδυναμώνοντας περισσότερο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις αναπτυξιακές κατηγορίες,

τα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,

οι εθνικές μας ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων),

η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες μας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.