Βραδιά που μπορεί να μεγαλώσει τον ΠΑΟΚ

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2020

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώνεται και ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει απόψε (21:00) την Μπενφίκα στην Τούμπα. Για τέταρτη φορά συνολικά, για δεύτερη στο Champions League. «Γιατί όχι τώρα;» είναι το σύνθημα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Τούμπας. Ειδικά οι παίκτες που είχαν ζήσει την προηγούμενη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων το καλοκαίρι του 2018, είναι ακόμη σκασμένοι για το πόσο κοντά είχαν φτάσει στην πηγή και τελικά δεν ήπιαν νερό.

Η τωρινή ομάδα των «αετών της Λισαβόνας» έχει κάνει ρεκόρ σε μεταγραφικό μπάτζετ, ωστόσο, στην Τούμπα πιστεύουν ότι ο Δικέφαλος αετός μπορεί να πετάξει πιο ψηλά αυτή την φορά. Και έχουν και λόγο να στηρίζουν την αισιοδοξία τους:

-Η ομάδα είναι ανεβασμένη ψυχολογικά μετά την πρόκριση επί της Μπεσίκτας και την καλή εκκίνηση στο Πρωτάθλημα.

-Το 3-4-2-1 δουλεύει καλά όπως σημείωσε και ο Ζόρζε Ζεσούς στις δηλώσεις του.

-Η ομάδα έχει ήδη φτιάξει μια πολύ καλή χημεία μεταξύ έμπειρων και νεαρών παικτών που εξελίσσονται σε παίκτες πρώτης γραμμής με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Χρήστο Τζόλη.-Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον χαρακτήρα του αγώνα. Είναι νοκ άουτ. Σε ένα 90λεπτο ή 120 λεπτά όλα μπορούν να γίνουν, λένε χαρακτηριστικά και προσπαθούν να προετοιμαστούν ψυχολογικά, πιάνοντας το μέγιστο της συγκέντρωσης


Το πλάνο και το δίλημμα του Αμπέλ


Υπάρχει, βέβαια, και η αγωνιστική προετοιμασία. Ο Φερέιρα θα ανακοινώσει σήμερα το πλάνο ενδεκάδας, όπως το συνηθίζει, αλλά φαίνεται ότι οι προβληματισμοί που έχει αρχίζουν από την επιλογή του παίκτη που θα παίξει σε ρόλο δεξιού φουλ μπακ στο 3-4-2-1.

Με βάση και την ανάλυση που έκανε χθες δημοσίως, η υψηλή ποιότητα της Μπενφίκα θα τον οδηγήσει στην επιλογή του Κρέσπο. Ο Ισπανός θα παίξει για να καλύψει και τα μετόπισθεν και από κει και πέρα οι λύσεις είναι συγκεκριμένες. Να μείνει ο Μπίσεσβαρ, αρχικά, στο πάγκο και οι υπόλοιποι δέκα να είναι αυτοί που αγωνίστηκαν με την Λάρισα. Να θυσιαστεί αρχικά ο Ακπομ για να χωρέσει και ο «Μπίσε» και φυσικά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και έκπληξη με την συμμετοχή από την αρχή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι Μάτος και Ζαμπά δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδια του αφού έμειναν εκτός 18άδας, όπως και οι πιτσιρικάδες Μπαλογιάννης, Τσιγγάρας, Κούτσιας και Βρακάς.


Ο Ζεσούς έχει δύο εναλλακτικές


Αξίζει να αναφερθεί και το πλάνο του Ζεσούς που σύμφωνα με όσα έλεγαν οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι χθες, έχει δύο εναλλακτικές. Η μία αφορά στο 4-3-2-1 με τον Εβερτον εξτρέμ όπως την διαβάζετε στην σελίδα 12 και η άλλη με το 4-4-2, τον Βάλντσμιντ αντί του Βραζιλιάνου και τον Πίτζι δεύτερο φορ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.