Βραδιά-όνειρο για τον Σέρζιο Ολιβέιρα

Metrosport Team10 Μαρτίου 2021

Ο Σέρζιο Ολιβέιρα πήρε την Πόρτο από το χέρι και την οδήγησε στα προημιτελικά του Champions League, δείχνοντας την ποιότητα του και επιβεβαιώνοντας τη διαρκώς ανοδική πορεία της καριέρας του, μετά από το κομβικό για τον ίδιο πέρασμα του από τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2018-19.

Ο πρωταγωνιστής της πρόκρισης της Πόρτο, δήλωσε: «Είναι μια μοναδική αίσθηση και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος με την πρόκριση μάς. Αυτό είναι ένας λόγος να αισθανόμαστε υπερήφανοι για τον σύλλογο που το άξιζε, αλλά και για την Πορτογαλία» και στάθηκε στο ότι η ομάδα του άντεξε παρά την αποβολή του Ταρέμι στο 54': «Υποφέραμε, παίξαμε με τις γραμμές μας χαμηλά, αλλά ψάχναμε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε και είμαστε απίστευτα χαρούμενοι. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό που καταφέραμε ως ομάδα και θα ήθελα αφιερώσω αυτή την επιτυχία στους φιλάθλους μας».

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την απόδοση του στο χθεσινό παιχνίδι με τη Γιουβέντους αφού είχε τρία σουτ, όλα στην εστία, σημείωσε δύο γκολ, είχε δύο πάσες-κλειδιά, δύο κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα και 53 πάσες!

Η Πόρτο ήρθε αντιμέτωπη με συνολικά 31 σουτ, οχτώ περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της στο Champions League, τουλάχιστον από την περίοδο 2003-04 κι όμως τα κατάφερε να μείνει όρθια στο Τορίνο!

Οι Πορτογάλοι πέρασαν έναν γύρο του Champions League έχοντας νικήσει στον πρώτο αγώνα, για πρώτη φορά μετά τα προημιτελικά της σεζόν 2003-04 απέναντι στη Λιόν.

Έτσι η Γιουβέντους αποκλείστηκε στους «16» του Champions League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η «γηραιά κυρία» πάντως έγινε χθες η τέταρτη ομάδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έφτασε τα 500 γκολ, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν.

Πάντως, ο Φεντερίκο Κιέζα έγινε ο πρώτος Ιταλός που σκόραρε 2+ γκολ σε αγώνα νοκ άουτ του Champions League με τη Γιουβέντους από το 1999 όταν το κατάφερε ο Πίπο Ινζάγκι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στον άλλο χθεσινό αγώνα, όπου Ντόρμουντ και Σεβίλλη αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, για να περάσουν οι Γερμανοί με συνολικό σκορ 5-4...

Συνολικά 7.389 παίκτες έχουν αγωνιστεί στην ιστορία του Champions League αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ κατάφερε κάτι που δεν έχει κάνει, κανείς άλλος. Σκόραρε τουλάχιστον δύο γκολ σε τέσσερις επιτυχημένες εμφανίσεις του.

Ίσως ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι, ότι ο Νορβηγός έγινε ο πιο γρήγορος «20άρης» στην ιστορία της διοργάνωσης αφού χρειάστηκε μόλις 14 ματς για να φτάσει τα 20 γκολ, έξι λιγότερα από τον Χάρι Κέιν και 12 από τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Η Ντόρτμουντ βρίσκονται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2016-17, ενώ είναι αήττητη στα οχτώ τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν με πλαγιοκοπήσεις να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Είχαν συνολικά 47 σέντρες -12 από αυτές ήταν εύστοχες- στη μεγαλύτερη επίδοση του φετινού Champions League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.