Βραδιά-όνειρο για την Αταλάντα, ισοπέδωσε τη Βαλένθια

Στέφανος Αβραμίδης20 Φεβρουαρίου 2020

Μια εξαιρετική Αταλάντα κέρδισε τη Βαλένθια με το ευρύ 4-1 και πήρε σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League.

Ο Χάντεμπορ με δύο γκολ και οι Ίλισιτς, Φρόιλερ έθεσαν τα θεμέλια για την πρόκριση των Ιταλών στο «Σαν Σίρο». Ο Αντέι Τσερίσεφ μείωσε το σκορ και έδωσε μια αχτίδα ελπίδας στις «νυχτερίδες» ενόψει της ρεβάνς του «Μεστάγια».

Ιταλική υπεροχή

Η Αταλάντα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 4', όταν ο Γκόμεζ εκτέλεσε φάουλ και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντομενέκ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πάσαλιτς νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον γκολκίπερ της Βαλένθια που έδιωξε σε κόρνερ.

Τελικά το γκολ ήρθε για την ιταλική ομάδα στο 16' με κοντινή προβολή του Χάντεμπορ.

Ο μονόλογος των «μπεργκαμάσκι» συνεχίστηκε και στο 20' αλλά του σουτ του Κόσενς πέρασε έξω από την εστία των «νυχτερίδων».

Κόντρα στη ροη του ματς, η Βαλένθια άγγιξε την ισοφάριση στο 30΄ όμως το σουτ του Τόρες βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Γκολίνι.

Οι Ισπανοί απείλησαν εκ νέου στο 35 με τον Γκέδες που επιχείρησε σουτ από πλάγια αριστερά που πέρασε παράλληλα από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 42΄, η Αταλάντα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Ίλισιτς. Ο Σλοβένος στράικερ με ένα ξερό σουτ από τα όρια της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντομενέκ.

Καταιγίδας... συνέχεια

Η Αταλάντα μπήκε με πατημένο το γκάζι και στο δεύτερο ημίχρονο και δε σταμάτησε να σφυροκοπά την εστία του Ντομενέκ.

Αφού προειδοποίησαν στο 50΄ με σόλο του Γκόμεζ, οι «μπεργκαμάσκι» έφτασαν στο 3-0 με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ του Φρόιλερ.

Η Βαλένθια έχασε στο 61' μοναδική ευκαιρία να μειώσει το σκορ με τον Γκέδες που μόνος αμαρκάριστος από την μικρή περιοχή σημάδεψε τον Γκολίνι.

Και αφού δεν έγινε το 3-1, έγινε το 4-0. «Δράστης» και πάλι ο Χάντεμπορ ο οποίος έφυγε από κανονική θέση από πλάγια δεξιά την ώρα που ένας συμπαίκτης του ήταν οφσάιντ. Ο άσος της Αταλάντα μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα. Μετά από έλεγχο του VAR, ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ κατακύρωσε το γκολ.

Στο 76, ο Τσερίσεφ με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 δίνοντας κάποιες ελπίδες στη Βαλένθια για τη ρεβάνς στο «Μεστάγια».

Οι συνθέσεις: 

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Παλομίνο, Λα΄ντάρα (75' Σαπάτα), Χάτεμπερ, Χόσενς, Γκόμες (81' Μαλινόβσκι), Ντε Ρουν, Ιλιτσιτς, Φρόιλερ, Πάσαλιτς (90'+2' Ταμέζ)

Βαλένθια (Αλμπέρτ Θελάδες):
Ντομενέκ, Μανγκαλά, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Βας, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκουέντες (64' Τσερίσεβ), Σολέρ, Τόρες, Μάξι Γκόμες (73' Γκαμεϊρό).

Σκόρερ: 16, 63' Χάντεμπορ, 42' Ίλισιτς, 57' Φρόιλερ / 76' Τσερίσεφ

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.