Βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην εύνοια και στα σκάνδαλα

Δημήτρης Μπούζας18 Απριλίου 2020

Πέρα από τα όποια και όσα θλιβερά και αδιανόητα είχαμε από τις δραστηριότητες της διαβόητης επιτροπής την οποία με τόσο μεράκι έστησε ο Λευτέρης Αυγενάκης και τα οποία αφορούσαν την υιοθέτηση των καταγγελιών του Ολυμπιακού και της Σουζάνας, όπως αποδεικνύεται και φαίνεται είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε κι ένα νέο εξίσου θλιβερό, αδιανόητο και προκλητικό ερυθρόλευκο ξεσάλωμα. Πανηγυρίζοντας η ποδοσφαιρική παροικία του λιμανιού για τη «δικαίωση», μέσα από μια επιτροπή που τη στελέχωσαν οι ίδιοι και μέσα από κάποιες περίεργες διαδικασίες όπου οι δικαστές δεν δίκαζαν αλλά επικύρωναν σαν σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι, προχώρησαν σε νέες φαιδρές πρωτοβουλίες αυτοαναγορευόμενοι σε τιμητές των πάντων! Ποιοι; Αυτοί που είναι βουτηγμένοι στην εύνοια, στα σκάνδαλα και στα παρασκήνια. 

Οι διαχρονικά και αναντίρρητα υπεύθυνοι της μαύρης κατάντιας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι θεμελιωτές της παράγκας και οι εμπνευστές του δόγματος Σπάθα. Οι διάδοχοι του Κοσκωτά, οι υμνητές των ανεπανάληπτων ανδραγαθημάτων του «θείου» και του «κοκαλιάρη» και οι εκτροφείς μιας ολόκληρης στρατιάς σφαγέων διαιτητών που αποφάσιζαν και καθόριζαν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος τις τύχες του και έστελναν με κούριερ τους τίτλους στο λιμάνι. Αν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να κουνάει το δάχτυλο και να απειλεί ότι θα επιβάλλει τη νομιμότητα και την τάξη! Προφανώς το κάνει παρασυρόμενος και με κεκτημένη ταχύτητα από το δικαίωμα και το κουράγιο που του έδωσαν ο Αρκούδης και η Μαρούπα. Οι άφρονες επιτελείς του λοιπόν σοφίστηκαν να τεστάρουν το θράσος και την προκλητικότητα τους, αλλά και την ανοσία τους με το να απαιτήσουν την αφαίρεση του τίτλου του περσινού πρωταθλητή από τον ΠΑΟΚ, καταφεύγοντας σε μια επιτροπή της ΕΠΟ την περιβόητη της δεοντολογίας! Κι αυτό χωρίς να σκεφτούν ότι αυτή η επιτροπή εδώ και χρόνια έχει μέσα στο σεντούκι της και τρέμει να το ανοίξει και να βγάλει έξω, μια υπόθεση η οποία τους αφορά και με την οποία αν είχε ασχοληθεί, θα έπρεπε εδώ και χρόνια να βρίσκονται καρφωμένοι στον τοίχο με την ποινή του υποβιβασμού. 

Είναι η επιτροπή που έχει όλα τα στοιχεία του καραμπινάτου στημένου παιχνιδιού τους με τη Βέροια. Θα μου πείτε ότι θα σκόνταφταν σε τέτοιες λεπτομέρειες; Άλλωστε αυτοί θεωρούν και μπορεί να έχουν δίκιο σε αυτό, πως όλες οι επιτροπές είναι του χεριού τους. Πέραν όλων των ανωτέρω όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι αν αυτοί θέλουν να αφαιρεθεί από τον ΠΑΟΚ ο τίτλος του περσινού Πρωταθλητή, ολόκληρη η Ελλάδα ακολουθώντας τη δική τους τακτική κι έχοντας ακόμη μεγαλύτερο δικαίωμα, θα μπορούσε να ζητήσει το ίδιο να γίνει και για τους δικούς τους τίτλους. Από τη στιγμή που η ιστορία έχει καταγράψει ότι οι περισσότεροι είναι βουτηγμένοι σε σφαγές, σε παρανομίες, σε δίκες και σε ότι άλλο, πέραν κι εκτός του ευ αγωνίζεσθε. Το ότι θα άδειαζαν οι προθήκες των τίτλων τους στο λιμάνι δεν το σκέφτηκαν; Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σήμερα με πρωταγωνιστές αυτούς που το επαναλαμβάνουμε αποδεδειγμένα έχουν καταστρέψει στην κυριολεξία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως από ότι αποδεικνύεται αν δεν υπάρξει μια σοβαρή και γενναία αντίδραση και αντιμετώπιση τους, ιδιαίτερα από αυτούς που συκοφαντούνται και προσβάλλονται, θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη ελεεινή τακτική τους.

ΥΓ: Σας εύχομαι από βάθους ψυχής υγεία, δύναμη, κουράγιο και Καλή Ανάσταση.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (17/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.