«Βούλιαξε» στο βροχερό Ράζγκραντ ο Ολυμπιακός

Metrosport Team11 Αυγούστου 2021

Πικρός αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό στο Ράζγκραντ από τη Λουντογκόρετς στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και η παράταση έληξαν 2-2 και μετά την κατάργηση του κανονισμού των εκτός έδρας γκολ, το ματς κρίθηκε στα πέναλτι όπου οι Βούλγαροι ήταν ψυχραιμότεροι και επικράτησαν με 4-1.

Προβάδισμα με Εμβιλά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λουντογκόρετς να μπαίνει καλύτερα αλλά ο Ολυμπιακός σιγά σιγά ισορρόπησε και έφερε τον ρυθμό στα μέτρα του.

Στο 31’, ο Γιοάν Εμβιλά εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μασούρα από τα δεξιά και με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Ολική ανατροπή και απάντηση με Ελ Αραμπί

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο καθώς η Λουντογκόρετς αιφνιδίασε πλήρως τον Ολυμπιακό.

Αρχικά στο 48’, μετά από κόρνερ ο Ενκοκό «γέμισε» στο δεύτερο δοκάρι, ο Σα έπιασε την κεφαλιά και στην προσπάθειά του να διώξει, ο Σεμέδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη για το 1-1.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ντεσπόντοφ μπήκε στην περιοχή τσίμπησε την μπάλα, ο Ανδρούτσος τον ανέτρεψε και ο Γκρίνφελντ έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Πιέρος Σωτηρίου για το 2-1.

Στο 68', ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση μετά από πέναλτι που καταλόγισε ο Γκρίνφελντ μετά από υπόδειξη του δεύτερου βοηθού και αξιοποίησε ο Ελ Αραμπί. Στη φάση αυτή ο Ισραηλινός διαιτητής έδειξε λανθασμένα κόκκινη κάρτα στον Βερντόν αλλά την πήρε πίσω καθώς ο παίκτης της Λουντογκόρετς δεν είχε δεχτεί άλλη κίτρινη.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-3 στο 81’ αλλά ο Κάχλινα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Μασούρα.

Στο 86’, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με 10 παίκτες αφού ο Ουσεινού Μπα αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Ισραηλινό διαιτητή για άτσαλο μαρκάρισμα στον Ντεσπόντοφ.

Ο Ολυμπιακός κράτησε στα υπόλοιπα δέκα λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα τριαντάλεπτο δε σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση στα καρέ των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ του Σαντάνα ενώ ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε υποδειγματικά το αριθμητικό του μειονέκτημα.

Έτσι το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι. Είχαν απόλυτη ευστοχία από τους Σωτηρίου, Σαντάνα, Βερντόν και Σισίνιο σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ο Βαλμπουενά αστόχησε απελπιστικά, ο Χασάν που νικήθηκε από τον Κάχλινα και μόνο ο Λαλά ήταν αυτός που σκόραρε. Έτσι με σκορ 4-1 στα πέναλτι η βουλγαρική ομάδα πήρε την πρόκριση και θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Champions league τη Μάλμε του Αντόνιο Τσόλακ που με δύο γκολ της έδωσε το εισιτήριο σε βάρος της Ρέιντζερς.

Πλέον ο Ολυμπιακός «μετακομίζει» στο Europa League όπου θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ της διοργάνωσης τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι συνθέσεις:

Λουντογκόρετς (Βάλντας Νταμπράουσκας): Κάχλινα, Βερντόν, Πλαστούν, Σα (94' Ροτάριου), Ικοκό (106' Σισίνιο), Μπάτζι (88' Σαντάνα), Γκονζάλβες, Νεντιάλκοφ, Ντεσπόντοφ, Σωτηρίου, Κάουλι Σόουζα (106' Γιάνκοφ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (91' Κούντε), Μπουχαλάκης (54' Παπασταθόπουλος), Καμαρά, Βρουσάι (65' Βαλμπουενά), Αραμπί (106' Αραμπί), Μασούρας (88' Σισέ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.