Βουλευτές γι' «ανάθεμα» κι «ωσαννά»!

Αρις Νικολάκης01 Απριλίου 2022

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και ευτυχισμένος που μπόρεσα να φανώ χρήσιμος για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπουδαίο και για την Αθήνα και για τον Παναθηναϊκό έργο…». 

Η δήλωση βουλευτή (κι υπουργού)της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη. Μπράβο του επειδή φάνηκε χρήσιμος. Αυτός δικαιούται «ωσαννά» εδώ κάτω, στον ελληνικό νότο… Αναλογικά, εκεί πάνω στον ελληνικό βορρά, συνάδελφοι του να δικαιούνται, επί του παρόντος, «ανάθεμα». Και να προκαλείται εύλογα η απορία φίλων του «δικέφαλου»: 

Πότε επιτέλους, θα κάνει… ξαστεριά και για την Τούμπα; Πότε θα διαβάσουμε ανάλογη δήλωση βουλευτή (υπουργού η μη…. Ελάχιστη σημασία έχει)της Νέας Δημοκρατίας για τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ; Με άλλα λόγια; Εδώ κάτω πολιτικοί διε Όλα αυτά μάλιστα, ενώ το θέμα της Νέας Τούμπας προηγείται κάποια χρόνια, του θέματος του Βοτανικού. Κι άντε μετά από όλα αυτά, να πεισθεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ (κι ουχί μόνον) πως Ελλάδα είναι μόνον η Αθήνα. Εμείς λέμε πως δεν είναι αλλά… Πώς να πείσουμε και τον κόσμο του ΠΑΟΚ (κι ουχί μόνον) πως δεν είναι; 

Πως κυρίες και κύριοι όλων των Κυβερνήσεων; Παρεμπιπτόντως, καταγράφεται οποιοδήποτε βήμα μπροστά στο θέμα της Νέας Τούμπας; Έστω βήμα σημειωτόν; Μας είχε συνηθίσει – βλέπετε – η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε εβδομαδιαίες ενημερώσεις. Ως εκ τούτου ερωτούμε εάν κι εφ’ όσον υπάρχει εξέλιξη. Εάν κι εφ’ όσον έστω διαφαίνεται εξέλιξη στο βάθος τού ορίζοντα του θέματος της Νέας Τούμπας. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ερωτούμε. Και προσδοκούμε μια σοβαρή απάντηση. Την Κυβέρνηση φυσικά, δεν τη ρωτούμε. Τούτο δε επειδή, μεταξύ των άλλων, σοβαρή απάντηση δεν προσδοκούμε…

Παρά το γεγονός της προσωπικής ανάληψης των εξελίξεων από τον ίδιο, τον Πρωθυπουργό. Ένας κούκος πάντως, ακόμη κι εάν είναι Πρωθυπουργός, δεν φέρνει την άνοιξη! Φέρει ακεραία βέβαια, την ευθύνη για το καταχείμωνο στο θέμα της νέας Τούμπας. Ξέρετε γιατί. Επειδή αυτός επέλεξε τους συνεργάτες οι οποίοι τον εκθέτουν (και) στο συγκεκριμένο θέμα. Και δη, επί τού παρόντος, ανεπανόρθωτα.

Που θα πάει όμως, που θα ΄ρθεί… Πρώτα ο Θεός, τον Σεπτέμβριο έχουμε πάλι, εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

ΥΓ 1: Χοντρές αποδείξεις δεν έχουμε. Ισχνές ενδείξεις έχουμε πως βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας, κάτι πασχίζει, να πράξει. Περί του Στράτου Σιμόπουλου ο λόγος…

ΥΓ 2: Καλά, για τους βουλευτές της αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Αφήστε τα, να πάνε. Σιωπούν! Αυτοί είχαν σιωπήσει κι όταν ο ΠΑΟΚ στερήθηκε… βίαια την επί ίσοις όροις διεκδίκηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα του 2018!

ΥΓ 3: Δημοτική και Περιφερειακή αρχή εκφράζουν την ηχηρή εξαίρεση στον σιωπηλό κανόνα της αδιαφορίας της Πολιτείας. Για ένα έργο… Άλμα στο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη!

ΥΓ 4 : Είναι πάντως, να απορεί κάθε υγιώς σκεπτόμενος φίλαθλος. Επενδυτής, με τα λεφτά στο χέρι, επιθυμεί διακαώς, να φτιάξει σύγχρονο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη. Κι η Πολιτεία αντί να τον διευκολύνει, τον δυσκολεύει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.