Βουκουρέστι: Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2022

Ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα είναι οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η οποία σχηματίζεται από την αστυνομία της Ρουμανίας, για τον οδηγό του πούλμαν που ενεπλάκη στο δυστύχημα στη Ρουμανία.

Όπως είπε ο κ. Ματθαίου, η ανάκριση ξεκίνησε, αλλά είναι ακόμη νωρίς και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι, όποτε τον χρειάζονται οι ρουμανικές Αρχές.

«Έδωσα τον λόγο μου, ο άνθρωπος θα είναι παρών όσες φορές τον φωνάξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.

Αναφορικά με το πώς έγινε το ατύχημα, ο κ. Ματθαίου είπε ότι «ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το aircondition που βρισκόταν στην οροφή. Έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα».

Όσο για το εάν ο οδηγός ήταν κουρασμένος απάντησε ότι δεν ήταν, καθώς το πούλμαν έκανε αρκετές στάσεις στη διάρκεια της διαδρομής.

«Τον συνάντησα στην αστυνομία, ψυχολογικά δεν είναι καλά, είναι χάλια, δεν τρώει, ένας άνθρωπος απλός είναι» είπε ο κ. Ματθαίου.

Σε ερώτηση για το αν έτρεχε, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό και λέει πως είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ο κ. Ματθαίου κατέληξε: «Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή».

Τέλος, σε ερώτηση για το γιατί ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή απάντησε ότι το «το gps τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα».

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.