Βορονίν: «Ο Πούτιν θα μπει στα βιβλία της ιστορίας ως εγκληματίας»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Ο Αντρέι Βορονίν άφησε τη θέση του βοηθού προπονητή, στη Ντιναμό Μόσχας και έφυγε από τη Ρωσία, μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην πατρίδα του.

Ο άλλοτε διεθνής επιθετικός της Ουκρανίας μίλησε στην ισπανική «AS» με σκληρά λόγια για τον Ρώσο Πρόεδρο, τονίζοντας ότι «Δεν μπορούσα να μένω σε μία χώρα όπου με το στρατό της καταστρέφει τη χώρα μου και πυροβολεί πολίτες μας».

Αναλυτικά δήλωσε:

«Ο Πούτιν θέλει ίσως να μπει στα βιβλία της ιστορίας αλλά δεν θα μπει ποτέ ή στην καλύτερη περίπτωση θα μπει ως εγκληματίας. Σταματήστε αυτό τον π@@@@ας γιο και βοηθήστε τους πρόσφυγες. Στείλτε όπλα για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Είμαι τόσο υπερήφανος για τη χώρα μας. Έχουμε όμορφες πόλεις και σπουδαίους ανθρώπους. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε και θα νικήσουμε, αλλά το τίμημα θα είναι πολύ υψηλό. Τόσοι πολλοί νεκροί...

Ζούμε στο 2022 και όχι στην εποχή του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Έχω φίλους στο Χάρκοβο, στο Κίεβο και στην Οδησσό, τη γενέτειρά μου. Λαμβάνω μηνύματα κάθε πέντε λεπτά.

Είναι κάτι δύσκολο για να το αντέξεις. Απλά θέλω να βοηθήσω με χρήματα ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Δεν ξέρω αν πρέπει να το πω αυτό αλλά αν ήμουν στην Ουκρανία τώρα, θα είχα πιθανότατα ένα όπλο στο χέρι μου. Δεν μπορούσα να μένω σε μία χώρα όπου με το στρατό της καταστρέφει τη χώρα μου και πυροβολεί πολίτες μας. Άφησα τη Μόσχα επειδή η πόλη είναι αποκλεισμένη.

Δεν μπορούσαμε να προσγειωθούμε στο Ντίσελντορφ οπότε πετάξαμε στο Άμστερνταμ. Ο πατέρας μου, η πεθερά μου, η σύζυγός μου και τα παιδιά μου είναι ήδη εκεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.