Βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Οι Τούρκοι το... τερμάτισαν: «Αν δεν είχαμε πιάσει τη γυναίκα θα έφευγε στην Ελλάδα»

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2022

Οι αρχές της Τουρκίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση με την έκρηξη στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη, που άφησε πίσω της έξι νεκρούς και 81 τραυματίες. Η δράστης είχε ήδη συλληφθεί και ομολόγησε ότι δρούσε για το PKK.

Η γυναίκα που φέρεται ως ύποπτη για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι η Σύρια Αχλάμ Αλμπασίρ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλαϊμάν Σοϊλού, μάλιστα, δεν δίστασε να εμπλέξει και την Ελλάδα, λέγοντας πως αν δεν την είχαν πιάσει, θα είχε περάσει στη χώρα μας!

«Αν δεν την είχαμε πιάσει (σ.σ. τη γυναίκα), θα είχε περάσει στην Ελλάδα» δήλωσε ο Σοϊλού όπως σημειώνει το newsit.gr, βρίσκοντας ως ευκαιρία το θάνατο έξι ανθρώπων για να επιτεθεί στην Ελλάδα και επί της ουσίας να επαναλάβει τις κατηγορίες πως στο Λαύριο (όπου η Τουρκία θεωρεί ότι υπάρχουν στρατόπεδα του PKK!) εκπαιδεύονται τρομοκράτες που θέλουν να κάνουν επιθέσεις στη χώρα του!

Κατά τον Σουλαϊμάν Σοϊλού, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και ηχητικό ντοκουμέντο που, όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αποδεικνύει ότι το PKK είχε δώσει εντολή να δολοφονηθεί η δράστης προκειμένου να μη συλληφθεί...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.