«Βόμβες» Λουτσέσκου για τις μεταγραφές που...δεν έγιναν και την σφαγή του τελικού

Δημήτρης Μπούζας23 Αυγούστου 2022

Πείτε μου στα αλήθεια τι μπορεί να υποθέσει κανείς διαβάζοντας ή ακούγοντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου το βράδυ του Σαββάτου στις καθιερωμένες δηλώσεις του μετά τον αγώνα. Αναφερόμενος στις ελλείψεις που προφανώς παρουσιάζει το ρόστερ της ομάδας του, να εκφράζει την απορία του και ο ίδιος, ότι κάποιες κινήσεις αναγκαίες οι οποίες επιβαλόταν να γίνουν και που ήταν πολύ σημαντικές, δεν έγιναν. 

Προσθήκες εμφανέστατα τις οποίες είχε ζητήσει και ο ίδιος! Πως αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί η «αποστροφή»: «Δεν ξέρω γιατί δεν έχουμε έναν παίκτη σε αυτήν την συγκεκριμένη επιτελική θέση, ένα ποιοτικό δεκάρι». Αυτά για να συμπληρώσει στη συνέχεια στις ίδιες δηλώσεις πως απαραίτητη ήταν και η προσθήκη ενός επίσης ποιοτικού εξτρέμ. Δυο κινήσεις εξαιρετικά καθοριστικές για την συγκρότηση ενός ισχυρού βασικού σχήματος, που θα ήταν ικανό να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο και τις όποιες διακρίσεις στη νέα σεζόν. 

Ο παρορμητικός Ραζβάν σε μια προσπάθεια προσωπικής του αποσυμπίεσης, πιστεύουμε χωρίς καμία σκοπιμότητα, προχώρησε ένα βήμα περισσότερο σε αυτές τις συγκεκριμένες δηλώσεις, αποκαλύπτοντας «εμμέσως πλην σαφώς» πως υπήρχαν διαστάσεις απόψεων μεταξύ των υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού. Με απλά λόγια αυτά που ζήτησε δεν του τα έδωσαν. Το...«κι εγώ δεν ξέρω γιατί δεν έχουμε παίκτη σε αυτή τη θέση» από μόνο του λέει πολλά και εξηγεί τα περισσότερα ανεξήγητα (για εμάς και ασυγχώρητα). 

Στις ίδιες δηλώσεις του ο Ρουμάνος κόουτς πρόσθεσε με έναν ιδιαίτερα εμφαντικό και σκληρό τρόπο το «στήσιμο» της ομάδας του στο εκτελεστικό απόσπασμα της διαιτησίας του τελικού. Τόλμησε για μια ακόμη φορά κάτι που προφανώς δεν τόλμησαν οι καθ΄ύλην αρμόδιοι, υπεύθυνοι εκπρόσωποι της διοίκησης. Να καταγγείλει την κλοπή του κυπέλλου, χαρακτηρίζοντας την όλη σκηνοθεσία εμφανέστατα παρασκηνιακή και προδιαγεγραμμένη την κατάκτηση του κυπέλλου από την αντίπαλη ομάδα. 

Ο Ραζβάν υποστήριξε και δικαίως πως με την κατάκτηση του κυπέλλου και με την πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία, η χρονιά θα ήταν πετυχημένη, κάτι που δεν συνέβη όμως και η ομάδα φορτώθηκε με μια ψυχολογία αρνητική, η οποία την ακολούθησε μέχρι σήμερα. Ειλικρινά δεν ξέρω πως και εάν ερμήνευσαν τις δηλώσεις του Ραζβάν, οι ασχολούμενοι με το ασπρόμαυρο ρεπορτάζ. Δεν πρόλαβα να τους παρακολουθήσω. 

Εκείνο που διαπίστωσα όμως ήταν μια προσπάθεια η σημαντική αυτή κάλυψη, να εξισορροπηθεί με την χουβαρντάδικη διάθεση συγκεκριμένων σιτιζόμενων, οι οποίοι θα ήταν ευχαριστημένοι (!) με μια προσθήκη – την οποιαδήποτε – ακόμη. Άσχετα αν ολοφάνερα το ρόστερ και οι απαιτήσεις της χρονιάς, επιβάλλουν τουλάχιστον τρεις σοβαρές και υψηλού επιπέδου μεταγραφές.

ΥΓ: Ο αναγνώστης και φίλος του ΠΑΟΚ κατά δήλωση του Βαγγέλης Παρασκευόπουλος επισημαίνει: «Καλή χρονιά να έχει η ομάδα. Χάρηκα για τη νίκη. Είδα τις ελλείψεις. Ελπίζω να υπάρξει λύση για αυτές. 

Επίσης περιμένω να εκπληρωθούν και οι πρόσφατες υποσχέσεις του προέδρου μας για μία σοβαρή ενίσχυση. Ομως θα μείνω σε κάτι που δεν μου κολλάει καλά και έχει σχέση με τον αποκλεισμό από το βασικό σχήμα του αναδειχθέντος κορυφαίου στόπερ του περσινού πρωταθλήματος, Κάργα. Οχι ότι διαφωνώ με τη χρησιμοποίηση του ταλαντούχου Κουλιεράκη. Το παλικαράκι «το έχει» και θα πρέπει να βοηθηθεί. Ομως αυτό μπορεί να γίνει μεθοδικά. 

Τα ταλέντα μας θα πρέπει να τα προσέχουμε και όχι να τα αναδεικνύουμε κατά περίσταση και από καραμπόλες. Το γεγονός όμως να περιθωριοποιείς έναν παίκτη που μόλις χθες αναδείχθηκε κορυφαίος ενός πρωταθλήματος, είναι λίγο περίεργο. 

Συμφωνώ απόλυτα για την προώθηση των νέων, όχι όμως και σε κάποιους περίεργους αποκλεισμούς, που θυμίζουν το άδειασμα μιας θέσης για να χωρέσει κάποιος νέος Τέιλορ ή δευτεροκλασάτος, που για τους οποιουσδήποτε λόγους, απολαμβάνει ειδικής επικοινωνιακής υποστήριξης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.