«Βόμβα μεγατόνων» από τον Μπένετ

Δημήτρης Μπούζας28 Μαρτίου 2023

Βγήκαν αρκετά στη φόρα χθες, στη σύσκεψη που είχε ζητήσει ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής. Μια σύσκεψη της οποίας προηγήθηκε η άφιξη της κουστωδίας του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, ο οποίος βλέποντας τους δημοσιογράφους που θα κάλυπταν το σχετικό ρεπορτάζ, αναφώνησε… έκπληκτος ή αηδιασμένος (αυτό δεν διευκρινίστηκε): «Όλα τα σκατά μαζεμένα». Είναι η δεύτερη πλέον ιστορική ατάκα προερχόμενη από την «επιστημονική» κοινότητα του λιμανιού, μετά την προηγηθείσα του πατέρα Σπάθα. Ναι, όπως το διαβάσατε ή όπως το ακούσατε. 

Ο πλέον ισχυρός μιντιάρχης, διαθέτοντας εκατοντάδες επαγγελματίες δημοσιογράφους στα ΜΜΕ, χωρίς την παραμικρή ένδειξη ντροπής, «έλουσε» τους εντεταλμένους ρεπόρτερ – μερικοί από τους οποίους προφανώς θα δούλευαν και σε κάποια από τα δικά του πολλά Μέσα – με ακατανόμαστο και χυδαίο τρόπο. Καφριλίκι του αίσχιστου είδους, το οποίο θα τον βαρύνει αδιαμφισβήτητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η αντίδραση των εμβρόντητων ρεπόρτερ να ήταν αυτή που έπρεπε και που επέβαλε, τόσο η προσωπική τους αξιοπρέπεια, όσο και η ευθύνη της υπεράσπισης του λειτουργήματος (;) που υπηρετούν. 

Δυστυχώς ουδείς τόλμησε να σηκώσει κεφάλι και να αντιδράσει. Απλά να επιστρέψει τον ελεεινό και άθλιο χαρακτηρισμό, σε έναν μεγαλόσχημο που κινείται πάντοτε εντός των απεριόριστων ορίων της παντοδυναμίας και των προνομίων που του παραχωρούν με δουλικότητα, οι κατά καιρούς Κυβερνώντες. Η «εισαγωγή» στη σύσκεψη με την συμπεριφορά του προέδρου της Σούπερ Λίγκα, θαρρείς και ήταν ιδανικός προπομπός, όλων όσων ακούστηκαν κατά την διάρκεια της. Καρφιά – μάλλον ταβανόπροκες – για Κλάτενμπεργκ, με αναφορές σε κατασκόπους και σε μαλ…κες. Λεπτομέρειες σίγουρα θα τις διαβάσετε στα σχετικά ρεπορτάζ που ήδη από χθες ξεκίνησαν να αναφέρονται στην περιβόητη πλέον σύναξη. Εμείς μένουμε στον Μπένετ ο οποίος έριξε μια «βόμβα» μεγατόνων που τάραξε στην κυριολεξία συθέμελα τους συμμετέχοντες. 

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ούτε λίγο - ούτε πολύ αποκάλυψε τεκμηριωμένα, την προσπάθεια ενός ξένου διαιτητή ελίτ, ο οποίος αυτοπροτάθηκε επίμονα και πιεστικά για να διαιτητεύσει το παιχνίδι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ! Όταν δε του επισημάνθηκε από τον Μπένετ ότι έχουν βρεθεί ελίτ διαιτητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι, επέμενε να αντικατασταθούν και να μπει ο ίδιος στις θέσεις τους. Ναι, θα επαναλάβω την έκφραση όπως ακριβώς το διαβάσατε. Η αποκάλυψη το επαναλαμβάνω όπως ήταν επόμενο και φυσιολογικό εντυπωσίασε, με τον Ιβάν Σαββίδη να ζητά άμεση διερεύνηση της καταγγελίας, ώστε να βρεθούν ποιοι βρίσκονται πίσω από τον συγκεκριμένο διαιτητή, οι οποίοι τον εξώθησαν να προχωρήσει σε αυτή την όχι απλά μυστηριώδη και περίεργη συμπεριφορά, αλλά αδιαμφισβήτητα και ύποπτη. Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον χώρο… της ΟΥΕΦΑ αμέσως έσπευσαν να συνδέσουν το θέμα με πρόσφατες δηλώσεις Καραπαπά στα «Παραπολιτικά». 

Ο τελευταίος, είχε ευθαρσώς αναφέρει ότι η Σούπερ Λίγκα (δηλαδή ο πρόεδρος της) είχε ήδη βρει δύο ελίτ διαιτητές για αυτό το παιχνίδι. Το πως και με ποιον ενδιάμεσο - μια και μιλάμε για ΟΥΕΦΑ – μπορεί κανείς εύκολα να το υποθέσει. Με κάποιους συσχετισμούς και προσθαφαιρέσεις και με την παρουσία του Κλάτενμεπργκ σε αυτή την έρευνα αναζήτησης ελίτ, οι γνωρίζοντες καλά τον ευρωπαϊκό χώρο, καταλήγουν σε συγκεκριμένα ονόματα. Του Ιταλού Ορσάτο, θεωρείται κατά κύριο λόγο το επικρατέστερο. 

 Τώρα θα μου πείτε τι σημασία έχει αν ήταν αυτός ή κάποιος άλλος. Εκείνο που ενδιαφέρει και που προκαλεί τρόμο, είναι το θράσος με το οποίο κινούνται μερικοί, είτε είναι παράγοντες είτε είναι διαιτητές. Αυτοπροτάθηκε λοιπόν ο τύπος για να παίξει στο καθοριστικό παιχνίδι του Ολυμπιακού! Σφοδρή επιθυμία και μεγάλος καημός. Και από την άλλη η σύμπτωση με το ενδιαφέρον του προέδρου της Σούπερ Λίγκα να βρουν – όπως και βρήκαν – τον κατάλληλο. Δυστυχώς ο Μπένετ τους χάλασε τα σχέδια. Τους άδειασε και τους έστειλε αδιάβαστους. 

Η αποκάλυψη του, δικαίως χαρακτηρίζεται σαν «βόμβα» μεγατόνων που επικάλυψε τις εργασίες της σύσκεψης. Το τι ειπώθηκε και που κατέληξαν οι συμμετέχοντες θα το διαβάσετε με περισσότερες λεπτομέρειες σε άλλο ρεπορτάζ. Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι αυτή η σύσκεψη έκλεισε με τον ίδιο τρόπο, όπως ακριβώς άρχισε. Με καφριλίκι και χυδαιότητες. Το καφριλίκι σε βάρος των δημοσιογράφων και τις χυδαιότητες εις βάρος του Μπένετ, ο οποίος κατ εξακολούθηση αναφερόταν στις μεταφράσεις από τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα ως «μαλ…κας».

ΥΓ1: Ο Μαρινάκης απαντώντας στον Μελισσανίδη ο οποίος επέκρινε τον Αυγενάκη, του συνιστά να σταματήσει διότι υπάρχει πιθανότητα τον Λευτέρη να τον δει και Πρωθυπουργό!

ΥΓ2: Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΑΕΚ Γιάννης Καραλής ανάρτησε στο διαδίκτυο το εξής: «Όταν μια ζωή ζεις στον ΒΟΘΡΟ, όλοι γύρω σου σου μοιάζουν...σκατά».

ΥΓ3: Τώρα αν περιμένετε παρεμβάσεις δικαστών για όσα επιλήψιμα ακούστηκαν, κρατήστε την όρεξη σας γιατί ακόμη και αν υπάρξουν, θα υποχρεωθείτε να μετανιώσετε όταν θα διαβάσετε τις ποινές που θα επιβληθούν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.