«Βόμβα» μεγατόνων από την Σέριφ επί της Σαχτάρ - Διπλό στην Πόλη για Ντόρτμουντ!

Πέτρος Χαριζακλής15 Σεπτεμβρίου 2021

Η Σέριφ Τίρασπολ των Αθανασιάδη και του Κολοβού έριξε «βόμβα» μεγατόνων πρεμιέρα στους ομίλους του Champions League, παίρνοντας ιστορική νίκη με 2-0 κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Είναι η πρώτη ομάδα από την Μολδαβία που παίρνει ευρωπαϊκό τρίποντο.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους με ένα γκολ… ποίημα! Ήταν το 16ο λεπτό με τον Κριστιάνο να σερβίρει και τον Αντάμα Τραορέ να σκοράρει με φοβερό σουτ στην κίνηση για το 1-0, ενώ στα… καπάκια λίγο έλειψε να βρουν και δεύτερο γκολ με τον Γιατσιμπάγιεφ.

Οι Μολδαβοί κράτησαν το μηδέν με κορυφαίο τον Ελληνα κίπερ Αθανασιάδη και βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 62ο λεπτό με τον Γιανσάνε, που είχε περάσει στη θέση του τραυματία Κολοβού και οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη, την οποία διατήρησαν ως το φινάλε (2-0).

Νικήτρια η Ντόρτμουντ στην Πόλη

Η Ντόρτμουντ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μπεσίκτας μπαίνοντας με το δεξί στον τρίτο όμιλο του Champions League. Από ένα γκολ πέτυχαν οι Μπέλινγκαμ και Χάαλαντ.

Στο 20’ από την πάσα με τη μία του Μενιέ ο Μπέλινγκαμ με σουτ στην κίνηση από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ.

Η Ντόρτμουντ απείλησε με Χάαλαντ και Μπραντ στα επόμενα λεπτά και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Η φοβερή προσπάθεια του Μπέλινγκαμ από αριστερά έφερε τον Νορβηγό φορ σε επίκαιρη θέση και το 0-2 ήρθε εύκολα.

Στο δεύτερο μέρος οι Γερμανοί διαχειρίστηκαν με άνεση το προβάδισμά τους απειλώντας και για περισσότερα γκολ ενώ είχαν και δοκάρι. Η Μπεσίκτας απέκτησε σφυγμό, όταν στο 94’ από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς ο Μοντέρο σκόραρε με κεφαλιά, αλλά στα εναπομείναντα 3-4 λεπτά του έξτρα χρόνου δεν μπόρεσε καν να απειλήσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.