«Βόμβα» Κούγια για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη -Διαμάχη γραφείων τελετών!

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο κώλυμα έχει προκύψει σχετικά με την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη, όπως επιβεβαίωσε και ο συνήγορος της κόρης του, Μαργαρίτας, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό” του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο γνωστός ποινικολόγος εάν έχει προκύψει νέο κώλυμα σχετικά με το ποιο γραφείο τελετών πρόκειται να αναλάβει την κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, ο Αλέξης Κούγιας δεν το διέψευσε.

“Η κ. Θεοδωράκη ήθελε αρχικά να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά τελικά αποφάσισε να ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως παρενέβη ο Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από τα Χανιά και μπορώ να σας πω μετά από κουβέντα με την κόρη του και η ίδια θέλει να κατέβει στα Χανιά. Ο νόμος λέει ότι ο θανών μπορεί να προεπιλέξει τον τόπο ταφής του, αλλά δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών”, είπε χαρακτηριστικά.

Όταν η Φαίη Σκορδά τον ρώτησε αν όντως το είχε προεπιλέξει ο Μίκης Θεοδωράκης, ο κ. Κούγιας είπε: “Εμφανίζεται μία σύμβαση την οποία αμφισβητούμε”.

Σημειώνεται ότι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη φυλάσσεται στο Α’ Νεκροταφείο, από αστυνομία, μέχρι να βγει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, στην Κρήτη, ενώ από σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.