Βολτυράκης: «Μπορεί μετάλλιο η Εθνική, είναι στο πικ της»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2021

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων στο Πόλο, Μάκης Βολτυράκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πρόκριση της Εθνικής Ανδρών Πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο εις βάρος του Μαυροβουνίου.

Υπογράμμισε πως η Εθνική μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο, ενώ τόνισε ότι το Πόλο πρέπει να γίνει το εθνικό μας σπορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνέπεια του Πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις μεγάλες διοργανώσεις:

«Πρέπει να γίνει το εθνικό μας σπορ. Σαν χώρα βρεχόμαστε από θάλασσα παντού. Το άθλημα ανεβαίνει συνεχώς, έχουμε διακρίσεις. Είναι μεγάλη γιορτή για εμάς. Περιμέναμε χρόνια την Εθνική να διεκδικεί μετάλλια. Δεν της χαρίστηκε τίποτα, το πέτυχε επάξια. Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντελεστές».

Για το αν πιστεύει πως η Εθνική Ανδρών μπορεί να κατακτήσει Ολυμπιακό μετάλλιο:

«Πιστεύω ναι. Μπορεί να πάρει μετάλλιο. Έχει από τα καλύτερα υλικά. Είναι στο πικ όλα τα παιδιά. Οι συγκυρίες είναι μαζί τους. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Και η άμυνα είναι πολύ δυνατή και ο τερματοφύλακας. Αν συνεχίσουν σ’ αυτό το ρυθμό θα κερδίσουμε τους Ούγγρους και θα είμαστε στα μετάλλια. Αυτός ο αγώνας είναι πολύ διαφορετικός, δεν είναι σαν του ομίλου. Κανένα λάθος δεν συγχωρείται. Είναι υπέρ των Ούγγρων αυτό, είναι από τις κορυφαίες ομάδες, μέσα στα μετάλλια».

Για το αν έχει ανέβει το επίπεδο:

«Είναι ανεβασμένη κάθε γενιά που περνάει. Βελτιώνεται. Έχει φύγει το κόμπλεξ ότι παίζουμε μ’ αυτούς. Οι Έλληνες προπονητές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν, είναι και καλύτεροι πιστεύω. Οι αποστάσεις δεν υπάρχουν καν. Είναι 6-8 ομάδες πάρα πολύ καλές στον κόσμο και εναλλάσσονται. Δεν είναι όπως παλιά που έπαιρναν οι Ούγγροι το χρυσό και ακολουθούσαν οι υπόλοιποι»

Για το ότι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο θα δώσει άλλη ώθηση στο άθλημα και για τις υποδομές:

«Στην Αθήνα ήμασταν 4οι. Δεν έχουμε πάρει Ολυμπιακό μετάλλιο. Χρειάζεται ένα μετάλλιο να δοθεί τεράστια ώθηση στο άθλημα. Αυτή η Εθνική είναι στην καλύτερη ηλικία της. Είναι στο πικ της. Άλλες Εθνικές ηλικιακά είναι κορεσμένες και κουρασμένες από μετάλλια και διοργανώσεις. Η εμπειρία και η ηλικία τους είναι ότι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι αυτό, οι υποδομές. Η Κ20 κάνει προετοιμασία και φιλοξενούμαστε από πισίνα σε πισίνα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.