Βλέπουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά Παγκόσμια Κύπελλα όλων των εποχών

Δημήτρης Κανελλάκης08 Δεκεμβρίου 2022

Όσα έχουμε δει μέχρι τώρα από το αγωνιστικό σκέλος του Μουντιάλ στο Κατάρ, μας δίνουν, νομίζω, το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε πως πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, από τα πιο συναρπαστικά όλων των εποχών.

Χωρίς αμφιβολία, η φάση των ομίλων που ολοκληρώθηκε προχθές, ήταν η καλύτερη σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία. Οι αγώνες ήταν εξαιρετικής ποιότητας, διεξήχθησαν σε πάρα πολύ όμορφα γήπεδα, οι φίλαθλοι τα γέμισαν, καθώς, κατά μέσο όρο, βρέθηκαν 51.000 θεατές στα παιχνίδια, η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο τέλος της φάσης των ομίλων έδειξαν αθροιστικά 2,45 εκατομμύρια θεατές για τους πρώτους 48 αγώνες, ενώ ο πρώτος νοκ άουτ γύρος είχε συνολικά 28 γκολ στα οκτώ παιχνίδια που παίχθηκαν, τα περισσότερα που έχουν υπάρξει ποτέ από τότε που εισήχθη η φάση των "16" το 1986.

Οι εκπλήξεις ανέβασαν ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον, καθώς φαβορί έπεσαν... θύματα αντιπάλων χαμηλότερες δυναμικότητας, υπήρξαν ανατροπές που προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό, όλοι διαπιστώσαμε ότι μειώθηκαν οι διαφορές ανάμεσα σε εθνικές ομάδες που παραδοσιακά παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εκείνες που η παρουσία τους, συνήθως, ερχόταν σε δεύτερη μοίρα. Δεν υπάρχουν μικρές ομάδες και μεγάλες ομάδες, έτσι όπως το ξέραμε στο παρελθόν. Το επίπεδο είναι πολύ ισορροπημένο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, άλλωστε, εθνικές ομάδες από όλες τις ηπείρους πήγαν στη φάση νοκ-άουτ.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία από τις μετρήσεις σχετικά με την απήχηση που έχει το Μουντιάλ του Κατάρ σε όσους το παρακολουθούν τηλεοπτικά, αφού τους αγώνες έχουν δει περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές και αναμένεται όταν ολοκληρωθεί η διοργάνωση ο αριθμός να φτάσει στα πέντε δισεκατομμύρια.

Πραγματικά, δεν ξέρω τι άλλο χρειάζεται για να συμφωνήσουμε ότι ήδη το Μουντιάλ του Κατάρ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία ως προς το τι περιμέναμε να δούμε στα γήπεδά του...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.