Βλέποντας ψηλά και μπροστά επιβάλλεται να… ενισχυθείς

Δημήτρης Μπούζας20 Ιανουαρίου 2024

Δεν θα μείνουμε σήμερα μόνον στα του ΠΑΟΚ, γιατί αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εξελίξεις ή αν θέλετε και οι αναταράξεις που είχαμε στο λεκανοπέδιο, με τους αποκλεισμούς από το κύπελλο, δύο εκ των τριών «μεγάλων» του ΠΟΚ. Τα ρεπορτάζ (ιδιαίτερα τα οπαδικά) αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα πράγματα σε ότι έχει σχέση με τους κόουτς, οι οποίοι χρεώνονται λάθη… μη αναμενόμενα (Καρβαλιάλ και Αλμέιδα), με τον τρίτο της παρέας (Φατίχ Τερίμ) στην αντίπερα όχθη να πιστώνεται με τον… ανορθόδοξο τρόπο όπως τον χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα οι εφημερίδες του λιμανιού, που βρίσκεται το τελευταίο καιρό σε μόνιμη τρικυμία.

Πάμε όμως στον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στον τίτλο μας και στο info που περιληπτικά τον επεξηγεί. Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας προσεγγίζει και βρίσκεται κοντά στους στόχους της. Το ίδιο αλήθεια είναι όμως πως όταν διεκδικείς και μάλιστα με σημαντικές προοπτικές διάκρισης υψηλούς στόχους, κρίνεται αναγκαίο να πορευτείς απερίσπαστος και με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αυτή τη στιγμή αναντίρρητα ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, διαθέτουν πολύ καλή ψυχολογία, διάθεση και πρόθεση να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο και με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Ρίχνοντας όμως μια ματιά στο ρόστερ αλλά και στο τι γίνεται γύρω σου, με τους ανταγωνιστές να φορτσάρουν μεταγραφικά και να δίνουν τα ρέστα τους, αυτόματα σταματάς μπροστά σε κάτι που είναι ολοφάνερα ανησυχητικό και το οποίο μέχρι στιγμή δεν έχει ουσιαστικά αντιμετωπιστεί. Και δεν είναι άλλο από λίγα βέβαια κενά που παρουσιάζει το βασικό σχήμα. Διαβάζοντας τα όσα περνούν προς τα έξω οι ρεπόρτερ – λαγοί του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, ανησυχείς φυσιολογικά και δικαιολογημένα, διότι διαπιστώνεις πως επιχειρούν να περάσουν προς τα έξω την όποια μεταγραφική δραστηριότητα ή να την περιορίσουν, στην απόκτηση ενός ελεύθερου τερματοφύλακα, ο οποίος προορίζεται για την β΄ ομάδα. Και το ακόμη πιο ανησυχητικό, εξαντλούνται στις «πρώιμες» πωλήσεις (Κουλιεράκη, Κωσταντέλια, Μιχαηλίδη) αντί να επικεντρωθούν και να πιέσουν σε αυτό που επιβάλλεται να γίνει. Δηλαδή στην μεταγραφική και ποιοτική ενίσχυση, στις θέσεις που ακριβώς έχει ανάγκη η ομάδα.

Τώρα σε ότι αφορά τους τρεις του ΠΟΚ: Για τον Φατίχ Τερίμ και την πράσινη πρόκριση γράφουν: «Οι αλχημείες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό ανάγκασαν τον Τερίμ να δημιουργήσει μια ενδεκάδα που μοιάζει απίθανο να την ξαναδούμε». Στην Ένωση στέκονται στην πρώτη απώλεια τίτλου επί εποχής Αλμέιδα, ρίχνοντας και κάποιες αιχμές, ενώ στο λιμάνι επιδίδονται μετά πάθους – προφανώς και πόνου – στην παρηγοριά του Αφρικανού άσου (Καμαρά), που ήταν ο μοιραίος στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι και στη συγνώμη που ζήτησε από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Χωρίς όμως να παραλείψουν τις μπηχτές στον Καρβαλιάλ (σε έναν από την μεγάλη σειρά των προσληφθέντων τα τελευταία 2,5 χρόνια). Στα ψιλά και μουλωχτά κάπου στριμώχνουν και την κρισιμότητας του αγώνα με τον Άρη, χωρίς ωστόσο να αποτολμήσουν την οποιαδήποτε πρόβλεψη.

ΥΓ1: Γουρλής 100% αποδεικνύεται ο νέος αντιπρόεδρος του λιμανιού: Γκέλα με τον ΝΠΣ Βόλο (2-2), γκέλα με τον Ατρόμητο (0-0), ήττα στη Λαμία (1-0), ήττα από την ΑΕΚ (1-2), αποκλεισμός στα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο και νίκη… με την ψυχή στο στόμα απέναντι στην ουραγό Κηφισιά. Τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά για τον συμπαθέστατο ποινικολόγο. Να μην μπούμε και στον πειρασμό να πιστέψουμε και σε κάποια διακινούμενα μάλλον fake news, που λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι οπαδοί του θρύλου να υποβάλλουν με την σειρά τους μήνυση, για την γκαντεμιά που ήρθε αναπάντεχα στο λιμάνι.

ΥΓ2: Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε και ο έτοιμος να υπογράψει την επέκταση το συμβολαίου του Τάισον από την 1η Ιανουαρίου, σήμερα η υπόθεση του παρουσιάζει δυσκολίες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.