Βλαντίμιρ Πούτιν: Το μυστήριο με το βαλιτσάκι που κουβαλάει πάντα ο φρουρός του

Metrosport Team12 Απριλίου 2022

Ένας από τους σωματοφύλακες του Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι επιφορτισμένος να του σώσει τη ζωή σε περίπτωση επίθεσης όπως είναι επιφορτισμένα να κάνουν τα άλλα μέλη της προσωπικής του φρουράς.

Ο σωματοφύλακας αυτός κουβαλάει απλά έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα σαν βαλιτσάκι που είναι δεμένος με αλυσίδα που ασφαλίζει, στον καρπό του.

Σήμερα στη συνάντηση που είχε ο Πούτιν με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, τα πλάνα «έπιασαν» πάλι τον σωματοφύλακα με το βαλιτσάκι να είναι σκιά του Πούτιν.

Πριν μια εβδομάδα, όταν ο Ρώσος πρόεδρος είχε παρευρεθεί στην κηδεία του υπερεθνικιστή Βλανίμιρ Ζιρινόφσκι στη Μόσχα, πάλι ο σωματοφύλακας με το βαλιτσάκι που πάντα προσπαθεί να είναι διακριτικός, εθεάθη να ακολουθεί τον Πούτιν.


Το κόκκινο κουμπί

Κανείς δεν ξέρει τι κρύβει μέσα το βαλιτσάκι. Η κοινή λογική αλλά και οι εικασίες κάνουν λόγο για το «βαλιτσάκι των πυρηνικών». Την βαλίτσα δηλαδή που έχει ο Πούτιν προκειμένου εάν χρειαστεί να βάλει το κλειδί, να δώσει τους κωδικούς και να πατήσει το κόκκινο κουμπί για να εκτοξευτούν τα πυρηνικά. Ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται.

Μάλιστα όταν ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία και είχε δοθεί η εντολή τα πυρηνικά της Ρωσίας να είναι σε ετοιμότητα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά είχε παγώσει τους πάντες: «Ξέρετε, εκείνη τη διάσημη μαύρη βαλίτσα με το κόκκινο κουμπί…».

Παρόμοιο βαλιτσάκι έχει πάντα μαζί του και ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο σωματοφύλακας που τον ακολουθεί είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να του το δώσει για την τελική εκτόξευση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.