«Από αγάπη αντέδρασε έτσι ο Πασχαλάκης»

Metrosport Team10 Μαρτίου 2021

Ο Γιώργος Βήτας, επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στον ΠΑΣ Γιάννινα  μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το περιστατικό της έντασης ανάμεσα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και οπαδούς του ΠΑΟΚ στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Να συμφωνήσουμε σε κάτι. Κανένας φίλαθλος ή οπαδός δεν μπορεί να μην είναι εκνευρισμένος αν δεν πάει καλά το αποτέλεσμα για την ομάδα. Διαφορετικά βλέπουν οπαδοί και ποδοσφαιριστές το ματς. Ο Πασχαλάκης έχει δείξει ότι συμβάλλει και συμμετέχει σε ένα εκπληκτικό κλίμα. Αυτά που του ειπώθηκαν θα ήταν πράγματα που δεν θα ήταν μάλλον κομψά. Φαντάζομαι οι λεβέντες που ήταν εκεί θα μίλησαν με άσχημο τρόπο. Δεν είναι 50 χρονών να αντιμετωπίσει με ωριμότητα την κατάσταση, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι 50 που ήταν στο άδειο γήπεδο. Προσωπικά υποθέτω ότι έγινε κάτι άλλο».

Για την προσωπικότητα του Πασχαλάκη, όπως τον γνωρίζει ο ίδιος:

«Είναι καλό παιδί. Καλός άνθρωπος. Και πλακατζής και όλα αυτά. Παθιάζεται όπως φαίνεται και στο γήπεδο. Όταν βρίζουν τους παίκτες και φαντάζομαι έλεγαν «είστε τελειωμένοι από τον ΠΑΟΚ», αντέδρασε. Δεν είναι από τους ανθρώπους που θα ψάξουν να γίνει φασαρία. Δεν τον δικαιολογώ, αλλά αιτιολογώ τη συμπεριφορά του. Είναι τακτικό λάθος να στρέφεσαι κατά των οπαδών της ομάδας σου».

Κίτσης: «Δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι»

Ο Βασίλης Κίτσης, ιδρυτής και πρόεδρος των ακαδημιών του ΑΟ Ιωαννίνων, γνωρίζοντας καλά τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, δήλωσε για το γεγονός στην εκπομπή:

«Στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ταλέντο. Όταν τον πήρε ο ΠΑΟΚ ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα. Είχε κάνει εξαιρετική χρονιά. Έχει αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον ΠΑΟΚ. Άνθρωποι που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ είπαν κάποιες κουβέντες. Δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Από αγάπη έβγαλαν πίκρα αυτή και από αγάπη και εγωισμό εκείνος αντέδρασε. Προσπαθεί για το καλό της ομάδας. Έτσι το αποτυπώνω».

Για το πώς αλλάζει η ψυχολογία ενός παίκτη μετά από ένα τέτοιο περιστατικό:

«Μέσα από την ομάδα, από τον προπονητή, τους συμπαίκτες, ελπίζω να γίνει μια επούλωση της κατάστασης. Δεν έχει νομίζω κάτι προσωπικά με κάποιους ο Πασχαλάκης, ούτε κάποιοι κάτι προσωπικό με τον Πασχαλάκη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.