Βινίσιους Τζούνιορ: Αναγεννήθηκε με τον Αντσελότι και χάρισε το Champions League στη Ρεάλ!

Δημήτρης Καλαϊτζής13 Ιουνίου 2022

Το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ο Βινίσιους Τζούνιορ! Ο νέος..Νεϊμάρ όπως τον αποκαλούν από τα πρώτα του βήματα στην Φλαμένγκο με δικό του γκολ χάρισε το 14ο Champions League στην ιστορία της «Βασίλισσας». Θύμα του στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που έλαβε χώρα στο Παρίσι η Λίβερπουλ. Αυτό το τέρμα θα το θυμάται για πολλά χρόνια, αφού κρινόταν τίτλος και πόσο μάλλον ευρωπαϊκός. 

Ο Βινίσιους με εκτιμώμενη μεταγραφική στα αξία 100 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα με τους 100 παίκτες των πέντε κορυφαίων Πρωταθλημάτων, όπως αναφέρει μελέτη του CIES, Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών.




Έγραψε ιστορία στο Παρίσι


Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Παρίσι, ο Βινίσιους Τζούνιορ, έγινε ο πέμπτος νεότερος σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο νεαρός Βραζιλιάνος αστέρας των «μερένχες» θα θυμάται για πολλά χρόνια αυτό το τέρμα.

Αναλυτικά:

1. Πάτρικ Κλάιφερτ (Άγιαξ-Μίλαν 1-0), 18 ετών και 327 ημερών, 1995
2. Κάσλος Αλμπέρτο (Πόρτο-Μονακό 3-0), 19 ετών και 167 ημερών, 2004
3. Λαρς Ρίκεν (Ντόρτμουντ-Γιουβέντους 3-1), 20 ετών και 322 ημερών, 1997
4. Μάρκος Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 4-1), 21 ετών και 133 ημερών, 2017
5. Βινίσιους (Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης), 21 ετών και 320 ημερών


Αναγεννήθηκε με Αντσελότι


Στην πρώτη του σεζόν ο Βινίσιους κατάφερε να πετύχει μόλις τρία γκολ σε 36 συμμετοχές παρουσιάζοντας πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Ανάλογη η πορεία του και τη δεύτερή του χρονιά στη Μαδρίτη

Υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι αναγεννήθηκε! Βρήκε τον ρόλο του στην ομάδα και συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση τόσο του Πρωταθλήματος, όσο και του Champions League. Η σεζόν έκλεισε με εντυπωσιακούς αριθμούς, καθώς πέτυχε 22 γκολ και μοίρασε 20 ασίστ σε 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Με το φινάλε της χρονιάς ο Βινίσιους έστειλε ένα ξεχωριστό μήνυμα μέσα από τα social media: «Ποτέ μην παρατάς τα όνειρά σου!»



Η Φλαμένγκο, η πρόταση της Μπάρτσα και το «ναι» στη Ρεάλ


Γεννημένος στις 12 Ιουλίου του 2000 στο Ρίο, ο Βινίσιους Τζούνιορ θεωρείται από τα κορυφαία ταλέντα του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Αγωνίστηκε για 12 χρόνια στην Φλαμένγκο και πριν καλά καλά κλείσει τα 17 του χρόνια έγινε πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών της Νοτίου Αμερικής, βγήκε καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ. Ασύλληπτα πράγματα και απίστευτες επιδόσεις από έναν παίκτη που ακόμα δεν έχει ενηλικιωθεί. Δεν άργησε το όνομά του να παίζει στα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Αυτή που βγήκε κερδισμένη ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δαπανώντας 45 εκατ. ευρώ τον έκανε δικό της το 2018.





Τον ήθελε και η Μπαρτσελόνα


Μία από τις ομάδες που τον είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ήταν και η Μπαρτσελόνα. Μάλιστα οι άνθρωποι των Καταλανών επιστράτευσαν μέχρι και τον Νεϊμάρ για να πείσει τον συμπατριώτη του να επιλέξει τους «μπλαουγκράνα», ωστόσο, ο νεαρός αστέρας προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη και τη Ρεάλ.

Βινίσιους: «Η Μπαρτσελόνα μου έδινε περισσότερα χρήματα»


Ο Βινίσιους Τζούνιορ αποτελεί από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ρεάλ Μαδρίτης με τους «μερένγκες», να έχουν επενδύσει πολλά πάνω του. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER αποκάλυψε ότι η Μπαρτσελόνα του έδινε περισσότερα χρήματα.

«Όταν ήμουν 16-17 χρονών έπαιζε για την Κ-17 της Νοτίου Αμερικής. Ο πατέρας μου δεν μου έλεγε ποτέ για ενδιαφέρον άλλων ομάδων, μέχρι που ήρθε η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Τότε επισκεφθήκαμε και τις δύο ομάδες για να επιλέξουμε το καλύτερο πρότζεκτ. Η Μπαρτσελόνα ήρθε πρώτη και μου έδινε περισσότερα χρήματα».

Για την απόφαση του να επιλέξει τελικά τη Ρεάλ:

«Ο Μαρσέλο πήγε εκεί όταν ήταν 18 χρονών, ο Ασένσιο έπαιζε εκεί, αυτό μας βοήθησε να αποφασίσουμε για την Μαδρίτη».


Ανανεώνει με ποσό-μαμούθ


Έτοιμος να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Βινίσιους Τζούνιορ.

Το νέο συμβόλαιο των δύο πλευρών θα έχει ισχύ μέχρι το 2028 και η ρήτρα που θα μπει για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ θα είναι απλησίαστη για οποιονδήποτε, αφού θα οριστεί στο 1 δισ. ευρώ.

Ο Βινίσιους σε ηλικία μόλις 21 ετών έχει κατακτήσει με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης 2 Πρωταθλήματα, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 1 Champions League.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.