Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και υπόσχεση επανάκαμψης

Δημήτρης Μπούζας24 Μαρτίου 2021

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση του με την ΑΕΚ, στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ ήταν εξαιρετικός. Νίκησε δίκαια και καθαρά κάτι το οποίο αναγνώρισαν και οι αντίπαλοι του. Η εικόνα και η συμπεριφορά του ικανοποίησαν τον κόσμο, προφανώς όμως και τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τον κόουτς και τους παίκτες του. 

Πέραν όμως από την αγωνιστική τους ανωτερότητα, οι νικητές παρουσίασαν κι ένα στοιχείο ιδιαίτερα ενδιαφέρον το οποίο αφορούσε αποκλειστικά τον ψυχισμό τους. Η συμπεριφορά τους διέφερε εμφαντικά από την αντίστοιχη προηγούμενων, με τις αγχωτικές και άνευρες εμφανίσεις που συνήθως οδηγούσαν σε απώλειες και σε απογοητεύσεις. Η προχθεσινή εικόνα έδειξε όμως και «άλλα πράγματα». 

Πολύ εύκολα έβλεπες τσαγανό, πάθος, διεκδητικότητα, πείσμα στις μονομαχίες και πάνω από όλα μια σταθερότητα σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Το ίδιο εύκολα διαπίστωνες πως έλειπαν εκείνες οι απαράδεκτες χαλαρώσεις και τα τεράστια κενά που έμοιαζαν με καταστάσεις χειμερίας νάρκης και αγωνιστικής υπνηλίας. Ο προχθεσινός ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε διαφορετικός. Θαρρείς και «κάτι» ξύπνησε μέσα του. Κι αυτό το «κάτι» ήταν εκείνο που του έλειψε πολύ καιρό και που του στοίχισε ακριβά.

 Θέλουμε να πιστεύουμε πως η αλλαγή ψυχολογίας και η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος αλλά και των κινήτρων, θα διατηρηθούν. Άλλωστε για αυτήν την σημαντική αλλαγή δούλεψαν - όπως όλα δείχνουν – πολύ σκληρά ο κόουτς μαζί με τους παίκτες του. Η διάρκεια και η σταθερότητα επί του προκειμένου είναι όμως απαραίτητες για τη συνέχεια. Την Κυριακή είχαμε ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ίσως και εμμέσως και μια υπόσχεση σύντομης επιστροφής στην κανονικότητα. Απαιτούνται όμως από εδώ και πέρα προσεκτικές κινήσεις και προσεγγίσεις σε ότι έχει σχέση με τη διατήρηση του καλού κλίματος που διαταράχθηκε τόσο επιπόλαια και ανόητα. 

Θεωρείται αναγκαία η στήριξη στην ομάδα και στον κόουτς. Σε όλους ανεξαιρέτως τους παίκτες. Είναι καιρός να καταργηθεί πλέον αυτό που διαχρονικά κι εφιαλτικά διακινείται, ότι δηλαδή «ο ΠΑΟΚ μοιάζει με τον Κρόνο που τρώει τα παιδιά του». Αρκετά ήδη θυσιάστηκαν μέχρι τώρα. Και κάτι ακόμη: Κάποιοι εκεί στην ΠΑΕ πρέπει να φροντίσουν να αποκατασταθούν οι οικογενειακές σχέσεις των παικτών που ήρθαν σε επιπόλαιες αντιπαλότητες. Τα πλέι οφ λοιπόν ξεκίνησαν με τον ΠΑΟΚ απλά να είναι ο κερδισμένος της πρώτης ημέρας. Έχει όμως πολύ δρόμο ακόμη η προσπάθεια. Αυτό να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Κι αυτό, γιατί η προχθεσινή διαιτησία όπως και μερικές άλλες ξένων δυστυχώς διαιτητών μέχρι τώρα, προκαλούν εύλογη ανησυχία.

ΥΓ1: Ο Λευτέρης Αυγενάκης...οργιάζει. Αυθαιρετεί κατά συρροή ανεξέλεγκτος και πάντοτε υποστηριζόμενος από το πανίσχυρο ερυθρόλευκο Κυβερνητικό μπλοκ. Εκτός από το «αφεντικό»... βολεύει και τους παρατρεχάμενους του

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.