Βιεϊρίνια: «Θα τα καταφέρει η Βόλφσμπουργκ, δε θα υποβιβαστεί»

Στέφανος Αβραμίδης26 Ιανουαρίου 2022

Τη μάχη που δίνει η Βόλφσμπουργκ για την αποφυγή του υποβιβασμού σχολίασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξή στη γερμανική ιστοσελίδα Sportbuzzer και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρώην ομάδα θα καταφέρει να βγει από το αδιέξοδο.

Άλλωστε ο ίδιος ήταν από τους πρωταγωνιστές την τελευταία φορά που οι «λύκοι» πάλεψαν για την παραμονή τους στη Bundesliga. Τότε, το 2017, σκόραρε και έκανε το 1-0 στη ρεβάνς με τη Μπραουνσβάιγκ που ουσιαστικά έδωσε την παραμονή στους «λύκους».

«Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, και για τον σύλλογο επίσης, αλλά δεν ήταν μόνο το γκολ μου που ήταν καθοριστικό, το γκολ του Μάριο Γκόμες στο πρώτο παιχνίδι ήταν εξίσου σημαντικό», θυμάται ο Βιειρίνια.

«Δεν νομίζω ότι η Βόλφσμπουργκ πρέπει να υποβιβαστεί. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να βγει από τη δύσκολη κατάσταση. Άλλωστε η Βόλφσμπουργκ έχει ακόμη χρόνο να αλλάξει τα πράγματα. Η πίεση είναι μεγάλη και η εμπιστοσύνη μπορεί να μην είναι η καλύτερη, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.

Το 2017 η κατάσταση δεν ήταν η καλύτερη για εμάς, ο στόχος μας δεν ήταν η παραμονή στην κατηγορία, θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη. Είναι έκπληξη για μένα να βλέπω τη Βόλφσμπουργκ τόσο χαμηλά στην βαθμολογία. Έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο τα τελευταία 2-3 χρόνια, έφτασαν πρόσφατα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αρχή της σεζόν δεν ήταν άσχημη ούτε αυτή τη φορά, αλλά μπορεί να αλλάξει γρήγορα - αλλά και πίσω προς την άλλη κατεύθυνση» πρόσθεσε ο Πορτογάλος.

Στη συνέχεια ο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε για τη φτωχή επίδοση της Βόλφσμπουργκ στην επίθεση με μόλις 17 γκολ, όσα έχει και η ουραγός Γκρόιτερ Φιρτ.

«Αν σκοράρεις μόνο 17 γκολ, είναι δύσκολο να είσαι σε καλύτερη θέση. Όμως ο επιθετικοί είναι οι ίδιοι με τα προηγούμενα χρόνια. Μερικές φορές είναι θέμα τύχης. Μερικές φορές είναι θέμα εμπιστοσύνης» τόνισε.

Τέλος, ο Βιεϊρίνια στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Βόλφσμπουργκ για παραμείνει στην κατηγορία.

«Σε τέτοια κατάσταση, δεν έχει σημασία να παίζεις καλό ή επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε μια φάση όπως αυτή, αυτό που μετράει είναι τα αποτελέσματα. Νομίζω ότι με 2-3 θετικά σερί αποτελεσμάτων, η Βόλφσμπουργκ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Ελπίζω πραγματικά ότι η Βόλφσμπουργκ δεν θα είναι σε παρόμοια κατάσταση στο τέλος της σεζόν όπως ήμασταν εμείς τότε» κατέληξε ο 36χρονος άσος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.