Βιεϊρίνια: «Από την στιγμή που μίλησα με τον Σαββίδη άλλαξαν όλα»

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2020

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανανέωσε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε για τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία και την επόμενη μέρα στον Δικέφαλο. 

«Είμαι εντάξει» είπε αρχικά για την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εικόνα του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο: «Μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά, πίεσε αρκετά και είχε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά είναι λογικό μετά από παιχνίδι στην Ευρώπη να υπάρχει κούραση».

Για τον προπονητή Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε: «Ξέρω τον Πάμπλο Γκαρσία. αν είναι όπως ήταν ως παίκτης, που νομίζω ότι θα είναι, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ για να ανέβουμε στην βαθμολογία. Οι ομάδες του δείχνουν πάντα πάθος.

Δεν είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του για τέτοια πράγματα, μίλησα μόνο για να του ευχηθώ. Όπως έχω δείξει όλα τα χρόνια για εμένα το σημαντικό είναι να βοηθήσω την ομάδα και ο μίστερ θα ξέρει τι θέση θα με χρησιμοποιήσει.

Είχα ακούσει ότι μιλούσατε για το γυμναστήριο που είχα πάει όσο ήμουν εκτός ομάδας, οπότε είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά, δυστυχώς, έχω τον ιό που δεν με αφήνει να προπονηθώ όπως πρέπει. Δεν έχω κάνει ομαδικές προπονήσεις σε υψηλό επίπεδο, το καλό, όμως, είναι ότι δεν είχα τραυματισμό. Εχω χάσει κάποια κιλά και είμαι καλά».

Όσον αφορά την αλλαγή συστήματος σχολίασε: «Νομίζω ότι όλες οι μεταγραφές ήταν για το σύστημα που έπαιζε ο Φερέιρα, οπότε θα δυσκολέψει τον Πάμπλο Γκαρσία να χρησιμοποιήσει το 4-2-3-1 που του αρέσει και μας έφερε μεγάλες επιτυχίες. Εγώ θέλω αυτό, αλλά θα είναι δύσκολο για τον Γκαρσία να βρει λύσεις και να το παίξει.

Όλος ο προγραμματισμός ήταν να παίξει η ομάδα άλλο σύστημα. Οπως ήταν δύσκολο πριν από ένα χρόνο όταν αλλάξαμε σύστημα με τον Αμπέλ Φερέιρα, το ίδιο δύσκολο θα είναι και τώρα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις την Πέμπτη άλλο σύστημα και την Κυριακή άλλο. Νομίζω, πάντως, ότι η εικόνα ήταν καλή στο Αγρίνιο».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Με το ποστ που έκανα απαντάω σε πολλά ερωτήματα. Νομίζω ότι μάλλον δεν είχαν φτάσει στον κ. Σαββίδη αυτά που έπρεπε να φτάσουν. Δεν ξέρω, αλλά δεν ήθελα να δημιουργώ ποτέ πρόβλημα στους παίκτες και σε όλο το τιμ του ΠΑΟΚ. Από την στιγμή που μίλησα με τον κ. Σαββίδη άλλαξαν όλα, αλλά έχασα 2-3 μήνες που θα μπορούσε να μην ήταν έτσι. 

Δεν ήταν εύκολο, προσπαθούσα να εξηγήσω στην κόρη μου τι μπορεί να γίνει. Ότι μπορεί και να μην καταφέρω να τελειώσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, γιατί αυτή είχε αυτή την εικόνα. Ευτυχώς, μάλλον, δεν θα γίνει έτσι.

Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Ήταν δύσκολο. Είχα κλείσει τα πάντα, την τηλεόραση και το τηλέφωνο γιατί πονούσα. Πονούσα να βλέπω πράγματα και να βλέπω τους συμπαίκτες μου να παλεύουν για το Τσάμπιονς Λιγκ και εγώ να μην είμαι εκεί. Ήταν δύσκολο, αλλά τελείωσε».

Για το αν είχε πρόβλημα με τον Φερέιρα: «Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα μαζί του και με κανέναν προπονητή. Εχω δουλέψει με πολλούς προπονητές, έχω κάτσει στον πάγκο, έχω μείνει εκτός αποστολής και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. Δεν θα το έκανα ποτέ, ούτε, φυσικά, στην ομάδα που αγαπάω. Είναι δύσκολο να σε απαντήσω, γιατί μπορεί αυτός να πει τον σεβόμασταν, αλλά εγώ να αισθανόμουν κάτι διαφορετικό. Αυτό που έγινε με τον Λέο, απαντάει σε πολλά πράγματα».

Για την συνεργασία του με τον Γκαρσία: «Αν υπάρχει σεβασμός δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Εγώ είμαι εκεί για να μάθω, αυτός για να μας κάνει καλύτερους, εγώ δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα να έχω έναν παλιό μου συμπαίκτη προπονητή».

Κατέληξε τονίζοντας: «Δεν είχα επαφή με τον Παναθηναϊκό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.