Βιεϊρίνια: «Αγχωνόμουν όταν δεν υπήρχαν εξελίξεις με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2020

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε διαδικτυακά στην ψυχολόγο Σάντυ Κουτσοσταμάτη ο Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ο Πορτογάλος άσος αναφέρθηκε στο άγχος που είχε στο διάστημα που ήταν ανοιχτή η παραμονή του στον ΠΑΟΚ και πώς πέρασε την καραντίνα με τον κορωνοϊό. 

Ακόμη τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το πρόγραμμα που είχε όλο αυτόν τον καιρό που ήταν εκτός Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Πώς καταφέρνει να διαχειρίζεται το άγχος: «Λόγω της δουλειάς μου στον αθλητισμό υπάρχει πολλή πίεση και πολύς ανταγωνισμός. Έχω βρει τρόπο να μη δείχνω προς τα έξω ότι αγχώνομαι στην καθημερινότητα στη δουλειά μου. Γιατί το έχεις μέχρι ενός σημείου και μετά τα ξεπερνάς αυτά».

Για το πώς πέρασε τον κορωνοϊό: «Δεν είχα ούτε ένα σύμπτωμα, πέρασε, δόξα τω Θεώ, καλά. Ήμουν 14 μέρες σε καραντίνα. Το σώμα μου και ο οργανισμός μου το πέρασε ευτυχώς μία χαρά. Δεν είχα ούτε πυρετό, ούτε κούραση, ούτε τίποτα αλλά μάλλον αυτό είναι το μεγαλύτερο θέμα με τον ιό, ότι κάποιους τους παίρνει πολύ βαριά δυστυχώς. Εγώ το πέρασα άνετα 15 μέρες μες στο σπίτι και την οικογένειά μου, ευτυχώς δεν κόλλησα ούτε τη γυναίκα μου ούτε την κόρη μου. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγος άγχους ή όχι, δεν αγχώνομαι σχεδόν ποτέ οπότε δε νομίζω ότι ήταν αυτό που με έκανε να αναρρώσω».

Για το πώς διαχειρίζεται τις δυσκολίες: «Έχω περάσει αρκετές δυσκολίες, πολλούς τραυματισμούς. Για παράδειγμα, αγχώθηκα περισσότερο στον τελευταίο τραυματισμό μου, το διάστημα που ήμουν εκτός ομάδας και προπονήσεων ήταν πολύ μεγάλο και λόγω της ηλικίας δεν ήξερα πώς θα έβγαινα από αυτόν τον τραυματισμό, παρά με τον ιό. Ακόμα μαθαίνουμε τον κορωνοϊό, κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούριο αλλά οι δυσκολίες που είχα από μικρός μέχρι σήμερα με έχουν κάνει να μην αγχώνομαι τόσο εύκολο όσο κάποιος άλλος. Όταν φεύγεις από το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τους παιδικούς σου φίλους, σε μικρή ηλικία είναι δύσκολο. Μετά είναι οι τραυματισμοί, αυτό που υπάρχει τώρα με τον κορωνοϊό».

Ποιες σκέψεις τον κάνουν να μην τα παρατάει και να συνεχίσει: «Στη δουλειά μου υπάρχουν καθημερινά πολλές δυσκολίες. Όχι μόνο στις προπονήσεις αλλά και με τους ανθρώπους που υπάρχουν μέσα στην ομάδα γιατί έχουμε πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Οπότε είναι δύσκολο να δουλέψεις και με ξένους παίκτες και ανθρώπους που έρχονται στη ζωή σου και στη δουλειά σου από τη μία μέρα στην άλλη. Εγώ δεν τα παρατάω γιατί έτσι έμαθα από την οικογένειά μου. Μετά δε θέλω να μεταφέρω σπίτι πράγματα που με ενοχλούνε στη δουλειά μου. Γιατί υπάρχει η δουλειά αλλά υπάρχει και η οικογένεια. Αν μπορώ να το αποφύγω να φέρνω προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι, θα το κάνω».

Για την πίστη που έχει για να ξεπερνά τα προβλήματά του: «Ό,τι περνά απ’ το χέρι μου, ξέρω ότι θα πάνε καλά. Γιατί θα κάνω τα πάντα για να πάνε καλά, δεν τα παρατάω ποτέ. Ξέρεις τι πέρασα τους τελευταίους μήνες, που ήμουν χωρίς ομάδα. Αυτό δεν πέρασε από το χέρι μου. Το ήξερα ότι μπορεί να μην πάνε όλα καλά, γιατί το αποτέλεσμα δεν περνούσε από το χέρι μου. Εκεί προσπαθούσα να μη δείξω στη γυναίκα μου ότι αγχωνόμουν. Αλλά προς το τέλος είχα άγχος, έβλεπα τον χρόνο να περνά, να μην υπάρχουν εξελίξεις και αγχωνόμουν. Ήταν από τις πρώτες φορές που έγινε, δεν το έδειξαν αλλά δεν ήταν στο χέρι μου. Έπρεπε να περιμένω από κάποιον «τρίτο» να βρούμε τον τρόπο».

Για το αν τον βοηθά το πρόγραμμα και η πειθαρχία: «Λόγω της δουλείας είναι η καθημερινότητά μου. Αλλά το έκανα και πριν, όταν δεν είχα ομάδα. Είχα βάλει σε πρόγραμμα την καθημερινότητά μου. Είχα το πρόγραμμά μου και δεν έβγαινα από αυτό με τίποτα. Πρωί πήγαινα την κόρη μου στο σχολείο, μετά στο γυμναστήριο, μετά το μεσημεριανό μου και το απόγευμα στην προπόνηση. Αυτό μπορούσα άνετα να το παρατήσω γιατί δεν είχα ομάδα, δεν χρειαζόταν να κάνω κάτι. Μπορούσα να κάτσω σπίτι, να βγω με τη γυναίκα μου ή τους φίλους μου για καφέ αλλά έχω τη δουλειά μου, είναι αυτό που αγαπώ να κάνω και βρήκα αυτόν τον τρόπο να έχω ένα πρόγραμμα, να μπορώ να κάνω κάτι, να μην είμαι όλη μέρα μες στο σπίτι, να πάω να περπατήσω. Με την μικρή πηγαίναμε για περπάτημα και στην προηγούμενη καραντίνα, παίξαμε τένις, κάναμε κάτι. Αν είσαι όλη μέρα μες στο σπίτι στην καραντίνα, θα έχεις πρόβλημα. Μπορείς να το συνεχίσεις και μετά την καραντίνα. Σ’ αυτές τις δυσκολίες μπορεί να βγάλεις κάτι καλό από αυτό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.