Βγήκε στο… ξέφωτο ο Αμπέλ!

Αρις Νικολάκης26 Μαΐου 2020

Δε λέμε – προς Θεού, δηλαδή – πως κρυβόταν στο δάσος ο άνθρωπος αλλά… Ο Πορτογάλος προπονητής του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου καλυπτόταν – λέμε – μέχρι κι εφέτος από πολλές ευθύνες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ της (κατά πως λέει ο λόγος…) τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ήταν ομάδα του Ρουμάνου προπονητή. Κι ουχί του Αμπέλ Φερέιρα.

Και για να προλάβουμε, όσους είναι έτοιμοι, να μας λιθοβολήσουν επειδή δεν αναφέραμε και τις ευθύνες της διοικητικής εξουσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Τις αναφέρουμε! Σε κάθε ομάδα, κάθε Πρωταθλήματος, κάθε χώρας… Ε, όπως και να το κάνουμε για τη δομή και τη λειτουργία της είναι συνυπεύθυνες διοικητική και τεχνική ηγεσία της. Θέσφατο!

Δεν είναι όμως, σήμερα πρόθεση μας η διανομή ευθυνών. Και ποιων ευθυνών; Όταν ακόμη η (που λέει ο λόγος κατά πως είπαμε…) τρέχουσα αγωνιστική περίοδος ετοιμάζεται κούτσα, κούτσα για την επανεκκίνηση της;

Πρόθεση μας είναι, να καταστήσουμε σαφές πως ο Αμπέλ Φερέιρα βγήκε πλέον, στο… ξέφωτο! Εκτός απροόπτου θα είναι στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και του χρόνου. Ορθή απόφαση. Οπότε; Ουδεμία ευθύνη του Ραζβάν Λουτέσκου θα τον καλύπτει. Θα τον δικαιολογεί ή – εάν θέλετε – θα τον αιτιολογεί. Θα γνωρίζει κι από έξω κι ανακατωτά δυνατότητες κι ικανότητες των παικτών του. Αφήστε που ανάμεσα τους παίκτες – κλειδιά θα είναι δικές του επιλογές. Ο Πορτογάλος προπονητής όντας στο …ξέφωτο, θα είναι ενώπιος ενώπιων.

Φυσικά, έκανε λάθη, Πολλά λάθη αλλά… Είχε στα χέρια του μια ομάδα ζυμωμένη και ψημένη από άλλον. Μία έτοιμη για σερβίρισμα ομάδα. Αν και στο… σερβίρισμα έκανε λάθη. Ήταν αναπόφευκτα. Πρώτον επειδή ουδείς δύναται να αποκλείσει πως αυτά τα λάθη θα τα έκανε κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεύτερον επειδή δε γίνεται ένας προπονητής να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μιας ομάδας. Το αντίθετο γίνεται. Και τρίτον επειδή δεν είχε την πολυτέλεια, να βάλει και δικές του πινελιές στο ρόστερ της ομάδας του. Financial Fair Play γαρ!

Και μπορεί στον πόλεμο να ισχύει ο κανόνας: Κάθε στρατηγός μάχεται με όποιο στράτευμα διαθέτει. Μπορεί και το ποδόσφαιρο να είναι ένας …πόλεμος. Οι στρατηγοί στον πόλεμο όμως, επιλέγονται από το ίδιο, το στράτευμα. Δεν επιλέγονται με μεταγραφή όπως στο ποδόσφαιρο!

Είμαστε πάντως, σίγουροι πως εάν θα ζητούσαμε – μία υπόθεση επιχειρούμε – από τον Πορτογάλο προπονητή να επιλέξει: Τις ευθύνες με δικό του ρόστερ από τις μη (sic) ευθύνες δίχως δικό του ρόστερ; Τις ευθύνες και το δικό του ρόστερ θα επέλεγε. Δεν το συζητούμε.

Έτσι λοιπόν, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ανάληψη ευθυνών δεν τον ανησυχεί. Ίσα, ίσα που τον ηρεμεί. Ως εκ τούτου έχουμε την εντύπωση πως ο Αμπέλ Φερέιρα όντας πλέον, στα ξέφωτο και περισσότερο άνετος θα είναι. Και περισσότερο ήρεμος κι αποφασιστικός αλλά… Θα κάνει και λιγότερα λάθη.

Ακόμη και τώρα, ακόμη και κατά την επανεκκίνηση Πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα φανεί – κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη – πως ο Πορτογάλος προπονητής εντρύφησε ακόμη περισσότερο στην γνώση του ΠΑΟΚ. Θα φανεί και πως έκανε βήματα μπροστά στην διαμόρφωση του δικού του ΠΑΟΚ. Δυο μήνες δίχως άγχος, είναι δύο μήνες ανασύνταξης και ανασυγκρότησης σκέψεων για τον Αμπέλ Φερέιρα. Ως εκ τούτου κι αντεπίθεσης για την κάλυψη του χαμένου ( και με δικό του ποσοστό ευθυνών βεβαίως, βεβαίως) εδάφους στο «μέτωπο» του Πρωταθλήματος

Επιτρέψτε μας, να μη θέλουμε, να πιστέψουμε πως αυτοί οι μήνες πήγαν χαμένοι! Δεν έδωσε αφορμές για τέτοιες (κακές..) σκέψεις ο Αμπέλ Φερέιρα. Το αντίθετο μάλιστα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.