Βγάζουν μέχρι και «σκελετούς» από την ντουλάπα για… ψηφοθηρία

Βασίλης Μάστορας27 Φεβρουαρίου 2021

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες έχει αρχίσει, όποτε είναι επόμενο να ανεβαίνει η αδρεναλίνη. Συγχρόνως οι μηχανισμοί των παρατάξεων δουλεύουν στο φουλ.

Να συμφωνήσω, ότι ακόμη και το σύστημα ψηφοφορίας «Ζευς» ότι μπορεί να ενέχει ψήγματα αξιοπιστίας, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι λιγότερο αξιόπιστο από όλες τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Εκεί όπου η ψηφοφορίες γινόταν με τη φυσική παρουσία των εκπροσώπων των σωματείων, αλλά ενίοτε με… σημαδεμένα ψηφοδέλτιο. Ο λόγος; Προκειμένου να υπάρχουν αποδείξεις ότι δεν πήγαν στον βρόντο τα κάθε είδους μπαξίσια και ταξίματα. Ο ελληνικός αθλητισμός είναι γεμάτος από πιπεράτες ιστορίες που αφορούν εκλογικές διαδικασίες αθλητικών ομοσπονδιών. Ωρες να έχει κάποιος προκειμένου να τις ακούει. Και μιλάμε για πραγματικά γεγονότα και όχι για ιστορίες του καφενείου ή στο επίπεδο του αστικού μύθου. Κάθε φορά γίνεται ένα απίστευτο αλισβερίσι το οποίο δεν έχει ως στόχο των αναβάθμιση των ομοσπονδιών, αλλά τις καρέκλες.

Κι αν κάποιος πίστεψε ότι οι αλλαγές που επιχειρεί ο Λευθέρης Αυγενάκης με τον νέο νόμο θα πιάσουν τόπο, πλανάται. Απλά θα πετύχει να φύγουν από το παιχνίδι οι μαθουσάλες παράγοντες, αν και ο Διαθεσόπουλος του… γλίστρησε.

Το θέμα δεν είναι τελικά τα πρόσωπα, αλλά η κουλτούρα που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού. Ο στόχος των υποψηφίων είναι η κυριαρχία στις προσεχείς εκλογές και επιστρατεύουν κάθε μέσο προκειμένου να κερδίσουν. Υποψήφιος μάλιστα σε μία από τις κορυφαίες ομοσπονδίες, που έχει υπό τη σκέπη της επαγγελματικές ομάδες, έβγαλε από τη… ντουλάπα «σκελετό» αμφιβόλου ηθικής παράγοντα τής διαιτησίας και τον επιστράτευσε ώστε να αλιεύσει ψήφους σωματείων στη Β. Ελλάδα . Χωρίς καμία αιδώ. Είναι ο ίδιος υποψήφιος πρόεδρος ομοσπονδίας που έχει υποσχεθεί εργασιακά αξιώματα, με συμφωνημένους μάλιστα και τους μισθούς, στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας. Οπότε σ’ αυτή τη λογική φαντάζει δύσκολο όποιες αλλαγές κι αν γίνουν στις ομοσπονδίες, να φέρουν την άνοιξη στη διοίκηση τους. Με παλιό ύφασμα (βλέπε μυαλά) καινούργιο κοστούμι δεν ράβεται.

FOCUS

H υποψηφιότητα του κ. Λάκη Σημαιοφορίδη στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΜ δίνει νότα εκλογικού ανταγωνισμού με διακύβευμα την βελτίωση των δράσεων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη όλων των ομάδων, κυρίως της ευρύτερης περιοχής του Ν. Θεσσαλονίκης. Με υγιείς διαδικασίες κι όχι με… δαχτυλίδια και μπερντέδες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.