Κυλώνης: Βγάζουν επιλογές τα ντέρμπι

Θανάσης Κυλώνης26 Σεπτεμβρίου 2021

Ημέρα των ντέρμπι η σημερινή, Λάτσιο-Ρόμα στην Ιταλία, Αρσεναλ-Τότεναμ στην Αγγλία και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο δικό μας πρωτάθλημα…

Ας ξεκινήσουμε από τη μάχη «δικεφάλων» της Τούμπας, όπου το g/g κοντά στο 2.00 είναι μια χαρά, όταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ναι μεν σκοράρουν με ευχέρεια, αλλά εξίσου εύκολα δέχονται φάσεις. Ο Πασχαλάκης δεν θα σώζει σε κάθε ματς τον Λουτσέσκου που έχει και σημαντικές απουσίες σήμερα, από την άλλη βέβαια ούτε η ΑΕΚ εμπνέει εμπιστοσύνη πίσω. Θέλει… προσπάθεια να κάνεις το 0-3 επί του ΟΦΗ, 3-3, ακόμα και με παίκτη λιγότερο.

Στο μεγάλο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου, έχω την αίσθηση πως οι μπουκ επηρεάστηκαν αρκετά από την παράδοση κι από τα τελευταία αποτελέσματα δίνοντας φαβορί του 2.20 την Αρσεναλ. ΟΚ, εντός έδρας έχει πολλά χρόνια να χάσει από την άσπονδη γειτόνισσά της, έρχεται κι από 3 σερί νίκες, ήταν όμως απέναντι σε ομάδες χαμηλού βεληνεκούς, την ώρα που η Τότεναμ είχε σαφώς πιο δύσκολα παιχνίδια. Η πρόκριση επί της Γουλβς έστω και στα πέναλτι ανέβασε την ψυχολογία της και η επιστροφή των Σον και Λούκας στο πλευρό του Κέιν την ανεβάζει πολλά επίπεδα επιθετικά. Συνολικά, θεωρώ καλύτερη ομάδα αυτή του Νούνο Εσπίριτο Σάντο απ’ αυτήν του Μικέλ Αρτέτα και το 3.60 του διπλού με προκαλεί να το ρισκάρω.

Στη Γαλλία, πιθανό το διπλό της Μονακό στην Κλερμόν, αποδεκτό κοντά στο 2.00. Ανεβαίνει ύστερα από ένα κάκιστο ξεκίνημα, αναμενόμενο αφού ο Κόβατς έχει στα χέρια του εξαιρετικό υλικό. Εντελώς αντίθετη η πορεία της νεοφώτιστης Κλερμόν, που ξεφούσκωσε για τα καλά δεχόμενη συντριβή με 6-0 στη Ρεν την Τετάρτη.

Στην Ιταλία, θα ρισκάρω στο 3.50 του Χ στο ντέρμπι της Ρώμης. Ο Σάρι εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στον πάγκο των «λατσιάλι» που έρχονται από δυο σερί ισοπαλίες, ο Μουρίνιο ακόμα δεν έχει φέρει Χ στα 8 πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο της Ρόμα. Νομοτελειακά, πλησιάζει η ώρα του και σε τέτοια ντέρμπι η ισοπαλία είναι πάντα το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Κλείνω με Βέλγιο, όπου το 5.20+ στη φορμαρισμένη Αντβέρπ είναι προκλητικό. Είναι σε καλή κατάσταση, το έδειξε και στο «Καραϊσκάκη» παρά την ήττα της. ΟΚ, 2η είναι η Σεν Ζιλουάζ, όμως μιλάμε για μια νεοφώτιστη ομάδα, που είναι δεδομένο πως σιγά-σιγά θ’ αρχίσει να ξεφουσκώνει. Πλασματικό το 1.55 στον άσο της, στα δεξιά είναι η αξία.

Καλή τύχη σε ό,τι επιλέξετε, τα λέμε σε λίγο και ραδιοφωνικά (14:00-17:00) στο «Φαβορί & Αουτσάιντερ» του Metropolis 95,5.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ
ΣΕΝ ΖΙΛΟΥΑΖ – ΑΝΤΒΕΡΠ X2
ΚΛΕΡΜΟΝ – ΜΟΝΑΚΟ 2
ΛΑΤΣΙΟ – ΡΟΜΑ Χ
ΑΡΣΕΝΑΛ – ΤΟΤΕΝΑΜ 2
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ G/G

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.