Βγάζουν εγωισμό για την υπέρβαση

Metrosport Team31 Μαΐου 2020

Σε μία εβδομάδα αρχίζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και το μυαλό όλων ανεξαιρέτως, βρίσκεται σε αυτές τις αναμετρήσεις. Αρχικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην άδεια Τούμπα.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως έχουν ένα δύσκολο έργο. Ξέρουν σε πρώτη φάση, πως η ήδη υπάρχουσα διαφορά των 14 βαθμών είναι θεωρητικά αδύνατο να καλυφθεί. Σε πρώτη φάση έχουν ως στόχο την εξασφάλιση μίας θέσεως που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ομως αυτό δεν σημαίνει πως πρόκειται να παρατήσουν την προσπάθεια που θέλουν να κάνουν. Υπάρχε πάντα η σοβαρή πιθανότητα, εφόσον γίνει έγκαιρα η δίκη στο CAS και δικαιωθεί ο Δικέφαλος, ουσιαστικά δηλαδη πάρει πίσω τους επτά βαθμούς, να αποκτήσουν οι αγώνες των πλέι οφ, μία ξεχωριστή σημασία για την πρώτη θέση.

Το σημαντικό στοιχείο, το οποίο προκύπτει από τις συζητήσεις των παικτών του ΠΑΟΚ είναι πως πιστεύουν ότι μπορούν να πετύχουν το απόλυτο. Πιστεύουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν και να πετύχουν 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια των πλέι οφ.

Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική. Όμως, στο ποδόσφαιρο, η λογική δεν…παίζει μπάλα. Παίζει η θέληση, η ποιότητα των παικτών, η καρδιά, η αυταπάρνηση, «μιλά» ο «εγωϊσμός». Και εδώ που τα λέμε, ο εγωισμός των παικτών του ΠΑΟΚ είναι πληγωμένος.

Πολύ απλά διότι έχασαν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο Πρωτάθλημα και η διαφορά πήγε στο +5 για τους ερυθρόλευκους και αμέσως μετά, με την ισοπαλία στην Ξάνθη, έδωσαν το δικαίωμα στους Πειραιώτες να ξεφύγουν επτά βαθμούς. Αν προσθέσετε και τους επτά που προκύπτουν από τις δικαστικές αποφάσεις, φθάνουμε στους 14 που χωρίζουν τις δύο ομάδες.

Τα εναντίον δεδομένα και η βαθιά πίστη

Το είπε και ο Μπίσεσβαρ, όσο πιο καθαρά μπορούσε, πριν από έξι ημέρες στην αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στη Metrosport. Πως ο στόχος των παικτών του ΠΑΟΚ και του Φερέιρα, είναι να κερδίσουν όλα τα ματς των πλέι οφ. Το πιστεύουν και θέλουν να το αποδείξουν. Ξέρουν πως τα δεδομένα είναι εναντίον τους, όμως αδιαφορούν. Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίσουν τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα. Και αμέσως μετά να προετοιμαστούν για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο. Θέλουν να προχωρήσουν βήμα προς βήμα, από παιχνίδι σε παιχνίδι και ανεξάρτητα το τι θα γίνει σε δικαστικό επίπεδο (πότε θα εκδικαστεί και πότε θα βγει η απόφαση του CAS) να αισθάνονται πως έχουν κάνει το χρέος τους στο ακέραιο.

Υπάρχει θετική διάθεση, δίψα για μπάλα, για νίκες και αυτό ενισχύεται και από το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Ο «εγκλεισμός» (υποχρεωτικός μέν) φαίνεται πως τους έδωσε κίνητρο για την συνέχεια. Όμως κίνητρο, από μόνο του, αποτελεί η πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας, η εξασφάλιση μίας θέσεως που οδηγεί στο Champions League και φυσικά το Κύπελλο.

Γιατι παράλληλα με το Πρωτάθλημα, ο στόχος του Κυπέλλου είναι μεγάλος, αρκεί ο ΠΑΟΚ να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού στον δεύτερο αγώνα, να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα (είχε κερδίσει με σκορ 3-2 στην Τούμπα) και να προκριθεί στον τελικό. Και εκεί, να διεκδικήσει το τέταρτο συνεχόμενο Κύπελλο.

Ουσιαστικά το σύνθημα που περνά στα αποδυτήρια, είναι πως η ομάδα ξεκινά από μηδενική βάση, με βασικό στόχο να αρχίσει την τελική της αντεπίθεση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.