Βγάζει αντίδραση και κάνει νέα αρχή - Το πλάνο ενδεκάδας του Τερζή

Γιώργος Στράντζαλης04 Σεπτεμβρίου 2022

Σε μια νέα αρχή στοχεύει ο Αρης στο αποψινό ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας αντίδραση μετά την ήττα στο Αγρίνιο. Οι Κιτρινόμαυροι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης, όπως και τα πολλά οφέλη που θα προσφέρει το ενδεχόμενο νίκης στο παραδοσιακό ντέρμπι.

Η ήττα σε συνδυασμό με την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας κόντρα στον Παναιτωλικό (κυρίως στο β’ ημίχρονο) οδήγησε στην απομάκρυνση του Χερμάν Μπούργος από την άκρη του Κιτρινόμαυρου πάγκου. Ρόλο υπηρεσιακού προπονητή για άλλη μια σεζόν ανέλαβε ο Τόλης Τερζής ο οποίος θα κοουτσάρει την ομάδα σε παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για τρίτη φορά, έχοντας αποσπάσει δύο ισοπαλίες τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Βεροιώτης τεχνικός αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όπως άφησε και ο ίδιος να εννοηθεί μέσω των δηλώσεών του στο συνδρομητικό κανάλι με αφορμή την αποψινή “μάχη”. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ο προβληματισμός για τον χαμηλό βαθμό ανταπόκρισης αρκετών παικτών (κυρίως) στο ανασταλτικό πλάνο της ομάδας κι αυτός φάνηκε εξάλλου από την αμυντική λειτουργία της ομάδας ειδικά στο παιχνίδι μετάβασης. Κομμάτι του παιχνιδιού το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ντέρμπι και οι Κιτρινόμαυροι χρειάζεται να δείξουν βελτίωση, βγάζοντας ακόμη περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι τους. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό θα αποτελέσει τη βάση των αποφάσεων για το βασικό σχήμα. Ποιοι παίκτες δηλαδή μπορούν να υπηρετήσουν το αγωνιστικό σχέδιο που έχει καταστρωθεί και θα δείξουν την ίδια προθυμία στο αμυντικό κομμάτι, θα ξοδέψουν περισσότερη ενέργεια στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων, δημιουργώντας ένα σύνολο το οποίο “ποντάροντας” πολλά στην ατομική ποιότητα μεσοεπιθετικά θα δημιουργήσει συνθήκες νίκης κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Βάσει των δοκιμών που έγιναν στο διάστημα της προετοιμασίας η ενδεκάδα του Αρη αναμένεται να έχει ορισμένες διαφοροποιήσεις, κυρίως σε πρόσωπα. Για παράδειγμα, δεδομένου ότι ο Λουίς Πάλμα έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και μόλις προχθές προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα δύσκολα θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Α θεωρηθεί δεδομένη και η παρουσία του Μαντσίνι στο ένα άκρο της επίθεσης, τότε στο αντίστοιχο οι Ιτούρμπε, Καμάτσο και Ματέο Γκαρσία συγκεντρώνουν τις ίδιες πιθανότητες. Οι δύο πρώτοι είναι πιο δημιουργικοί, μετρούν συμμετοχές από την αρχή της χρονιάς αλλά ο Γκαρσία είναι πιο συνεπής στις αμυντικές υποχρεώσεις ενός ακραίου επιθετικού. Στον δε άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Πάπε Σέικ Ντιόπ δεν παρουσίασε καλύτερη εικόνα από τον Μπριάν Νταμπό τόσο στη δημιουργία όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, ωστόσο έχει προβάδισμα να ξεκινήσει δίπλα στον Ντουκουρέ και μπροστά τους, σε πιο ελεύθερο ρόλο, ο Μάνου Γκαρθία. Σε ότι αφορά τα αμυντικά άκρα, μέχρι πρότινος η περίπτωση του Μαζικού δεν ήταν στις βασικές επιλογές, πλέον όμως δεν αποκλείεται να γίνει, αν και η λογική λέει ότι ο Τερζής θα προτιμήσει τον Πίρσμαν λόγω καλύτερου αγωνιστικού ρυθμού. Οι “σίγουροι” στο αρχικό σχήμα (πλην του Μαντσίνι) είναι οι Κουέστα, Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας και ο Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Με Πάλμα στην αποστολή

Στην αποστολή του Αρη για το αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ συμπεριλήφθηκε τελικά ο Λουίς Πάλμα, που εσχάτως ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό και έτσι ο επιθετικός από την Ονδούρα υπολογίζεται στο πλάνο του Τόλη Τερζή. 

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο μεγαλύτερο διάστημα της προετοιμασίας για αυτό το παιχνίδι, ωστόσο συμμετείχε στο ομαδικό στις τελευταίες δύο προπονήσεις κι έτσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Πολύ δύσκολα ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί και στο αρχικό σχήμα αλλά θ’ αγωνιστεί εφόσον κριθεί απαραίτητος στη διάρκεια του ντέρμπι. Νοκ άουτ παραμένει ο Οντουμπάτζιο, ενώ εκτός έμειναν και οι Χαΐροβιτς, Χατζηιωάννου (σσ έπαιξε και σκόραρε στο χθεσινό παιχνίδι της Κ19 με τον ΠΑΟΚ), Τανούλης, Μαρμαρίδης, Καρακασίδης και Παναγίδης. Η αποστολή των Κιτρινόμαυρων είναι η εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ιτούρμπε, Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία, Ζερβινιό, Μαντσίνι, Ντουκουρέ, Γκρέι, Νταμπό, Καμάτσο, Εμπακατά, Ενκουλού, Ντιοπ, Πάλμα, Πίρσμαν, Μαζικού, Σγουρός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.