ΒΕΘ: «Αργοσβήνει η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης»

Metrosport Team02 Νοεμβρίου 2020

Ως «χαριστική βολή» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, το κλείσιμο της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού, με τις επιπτώσεις που έχει στις βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες τροφίμων και ποτών.

«Είναι κατανοητό πως η δημόσια υγεία προέχει, ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η ελληνική οικονομία έχει περιορισμένες αντοχές και η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης αργοσβήνει, υπό το βάρος των εξόδων και των υποχρεώσεων που συσσωρεύονται. Αναμφίβολα η απόφαση για lockdown στις επιχειρήσεις εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού είναι η χαριστική βολή, για κάποιες εξ αυτών, ενώ είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει τριγμούς, στο σύνολο της αγοράς», τονίζει ο κ. Καπνοπώλης.

“Με το λουκέτο στις προαναφερθείσες επιχειρήσεις πλήττονται και οι βιοτεχνικές και οι βιομηχανικές μονάδες τροφίμων και ποτών, που θα χάσουν τους πελάτες τους - ήτοι τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας-, αλλά και άλλες παραγωγικές μονάδες που προμηθεύουν με τα προϊόντα τους επιχειρήσεις, που θα οδηγηθούν σε κλείσιμο σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις που θα συνεχίσουν να λειτουργούν, δεν αποκλείεται να φυτοζωούν καθώς η καταναλωτική διάθεση θα βρεθεί, λόγω της ανασφάλειας που προκαλεί η έξαρση του κορωνοϊού, στο ναδίρ, ενώ και οι όποιες παραγγελίες σε βιοτεχνίες και βιομηχανίες, αναμένονται μειωμένες», συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, που καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε... δυναμικές λύσεις.

«Το σύνολο της αγοράς χρειάζεται εδώ και τώρα δυναμικές λύσεις. Για παράδειγμα πάγωμα όλων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΟΥ, αναστολή δόσεων ρυθμίσεων για όσο διαρκεί η πανδημία, ενίσχυση ρευστότητας προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει ο μικρομεσαίος επιχειρηματικός κόσμος καθώς αυτός αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.