Βέροια - ΑΕΛ, 1-1: «Βασίλισσα» στον Βόρειο Όμιλο

Χάρης Εμμανουηλίδης09 Μαρτίου 2022

Βέροια και ΑΕΛ ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στη... μητέρα των μαχών του Βορείου Ομίλου χάρη στα γκολ των Γκοτζαμανίδη και Πασά από το πρώτο ημίχρονο, με την διαφορά των δύο ομάδων να παραμένει στους 3 βαθμούς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ δυνατά όπως μπορούσαν να υποσχεθούν άλλωστε οι – κατά γενική ομολογία – καλύτερες ομάδες του Βορείου Ομίλου του πρωταθλήματος της Superleague 2 , με τη γηπεδούχο Βέροια να ψάχνει το γρήγορο γκολ μόλις στο 1ο λεπτό , όταν ο Μούργος εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Φοφανά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Η ΑΕΛ απάντησε πολύ γρήγορα σε αυτή την ευκαιρία και στο 4ο λεπτό, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Βελλίδη , όταν ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ με τον Μάρκο Βελλίδη να μην μπορεί να κάνει κάτι και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν σε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι.

Η Βέροια θέλοντας να μην αφήσει περιθώρια εφησυχασμού στην ΑΕΛ πίεσε, ανέβασε τις γραμμές της στον αγωνιστικό χώρο ψάχνοντας αντίδραση η οποία ήρθε έπειτα από 15 λεπτά, όταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ημαθίας, Γιάννης Πασάς, βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με κοντινό σουτ έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία κάνοντας το 1-1.

Τόσο οι φιλοξενούμενοι, όσο και το σύνολο του Παύλου Δερμιτζάκη, έψαχναν το δεύτερο γκολ τους, προσέχοντας ωστόσο και τα νότα τους καθώς πρόκειται για αναμέτρηση που βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί, χωρίς να μπορέσουν να αλλάξουν κάτι στη ροή των πρώτων 45 λεπτών.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτό με τον πιο χαμηλό ρυθμό που η μία ομάδα περίμενε το λάθος της αντιπάλου της για να μπορέσει να βρει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα σε μία αναμέτρηση που δεν υπήρξαν ρίσκα.

Η Βέροια ήταν αυτή που είχε την πρώτη και πολύ μεγάλη ευκαιρία για να μπει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Γιάννης Πασάς δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από τα 11 βήματα, σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Γιακουμάκης από τον Παπαγεωργίου, καθώς ο γκολκίπερ Θεοδωρόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια την εκτέλεση του Έλληνα επιθετικού.

Στη συνέχεια του δεύτερου 45λεπτου καμία ομάδα δεν κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ που θα άλλαζε την ροή της αναμέτρησης και να προσθέσει επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αν εξαιρέσει κανείς μία μεγάλη ευκαιρία της Βέροιας με τον Αντώνη Καπνίδη, ο οποίος στο 87ο λεπτό από πλάγια θέση δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σημαδεύοντας το κάθετο δοκάρι των Θεσσαλών, αλλά και ένα τετ – α – τετ του Όγκμποε στο 91΄ο οποίος δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε τον Βελλίδη με το σκορ να μένει στο 1-1.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (75′ Κάτσε), Μούργος, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης, Φοφανά (46′ Κούατενγκ), Πασάς (84′ Καπνίδης).

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (65′ λ.τ Σουλούκος), Μπέρτος, Θ. Παπαγεωργίου (65′ Αμπούντ Ομάρ), Γκοτζαμανίδης (43′ λ.τ Μαξιμένκο), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (65′ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (81′ Γλυνός), Όγκμποε, Νικολιάς, Μαυριάς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.