Βεργέτης: «Πανέξυπνος, εγκεφαλικός παίκτης ο Μπερτόλιο»

Metrosport Team20 Ιουλίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Action Zone» μίλησε ο Στάικος Βεργέτης, με αφορμή τη συμφωνία του Άρη με τον Φακούντο Μπερτόλιο. Ο νυν προπονητής της Νίκης Βόλου, είχε συνεργαστεί με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό στον Αστέρα Τρίπολης και είπε τα καλύτερα για τον 30χρονο μεσοεπιθετικό.

«Ο Φακούντο ήρθε στον Αστέρα τη σεζόν 2015-16 και μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για εκείνον. Τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες, όσο και για τον χαρακτήρα του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πανέξυπνος, εγκεφαλικός που η κύρια θέση του είναι δεκάρι, πίσω από τον επιθετικό για να τον τροφοδοτεί. Με τον Αστέρα στο Europa League για τις ανάγκες συγκεκριμένων αγώνων τον είχα χρησιμοποιήσει και στην τριάδα του κέντρου, στα αριστερά. Είναι δεξιοπόδαρος και μπορεί να συγκλίνει στον άξονα, να βρίσκεται στην περιοχή και να παίρνει πάνω του ενέργειες. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που προσαρμόζει τους ποδοσφαιριστές σε δύο δεδομένα». 

Ο Στάικος Βεργέτης συνέχισε λέγοντας για τον Αργεντινό: «Και σε ανασταλτικό επίπεδο όταν αντιμετωπίζει πιο δυνατές ομάδες και σε δημιουργικό όταν αντιμετωπίζοντας πιο αδύναμες, έχει την κατοχή της μπάλας. Θεωρώ πως γι' αυτό τον λόγο ο Φακούντο τα πήγε πολύ καλά και στον ΑΠΟΕΛ που έκανε Πρωταθλητισμό στην Κύπρο. Μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο προσεγγίσεις αγώνων, ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι μια πολύ καλή επιλογή και αγωνιστικά και ως χαρακτήρας στα αποδυτήρια».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.