Βεργέτης: «Μου αρέσει που παίζει επιθετικά ο Μπούργος, δεν ακολούθησε τη φιλοσοφία Σιμεόνε»

Metrosport Team20 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής ποδοσφαίρου, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος συμφώνησε με την ινδική Ράουντγκλας Παντζάμπ και σχολίασε την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 1, το πως μπορεί να χαρακτηριστεί ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, τη διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ Μάντζιου και Μπούργος, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν πιο έτοιμος ένα μήνα αργότερα.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η εταιρεία που είναι χορηγός της ομάδας στην Ινδία και δίνει δυναμική, οργάνωση και τα εχέγγυα σε έναν προπονητή να δουλέψει όπως θέλει. Υπάρχει ακαδημία και η οργάνωση που υπάρχει είναι από τους λόγους που με έκαναν να πάω. Είναι ένα κλαμπ προς εξέλιξη και προς ανάπτυξη, ευελπιστούν στην Ινδία πως το ποδόσφαιρο θα είναι το πιο δημοφιλές άθλημα. Το δουλεύουν σωστά, μεθοδικά και κοιτούν τις ακαδημίες».

Για τους Ελληνες προπονητές: «Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει μεμψιμοιρία από τους Ελληνες προπονητές, όταν του δίνεται η ευκαιρία πρέπει να το παλέψει. Εξαρτάται και από τη χώρα που θα πας. Στην Ινδία που θα πάω εγώ επιτρέπονται μόνο 3 ξένοι ποδοσφαιριστές, στην Τουρκία υπάρχουν Τούρκοι προπονητές και οι ξένοι είναι μεγάλα ονόματα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό, άλλες χώρες βλέπουν πιο σοβαρά την εντοπιότητα άλλες πιο χαλαρά».

Για την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 1: «Το πιο σοφό που έχουν να κάνουν οι ομάδες που έπαιξαν στην Ευρώπη, είναι να πάρουν τα μηνύματα της Ευρώπης, τα υπόλοιπα είναι λόγια. Πρέπει να κοιτάξουν τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να βελτιώσουν. Ο Αρης έχει παίξει επίσημα παιχνίδια και τα μηνύματα που έχει πάρει είναι πιο τρανταχτά, σε σχέση με τον Λεβαδειακό που έχει παίξει μόνο φιλικά. Οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη δεν έχουν βρει τη συνοχή τους και αυτό φταίει και το καλεντάρι που τις φέρνει να παίξουν πολύ νωρίς απαιτητικά παιχνίδια. Βέβαια είναι γνωστό πως θα συμβεί αυτό. Χρειάζεται χρόνος για τις ομάδες, πρέπει να δούμε πρώτα τα 6 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος για να δούμε πως ρολάρουν . Επειτα πρέπει να δεις τι έφτιαξε και να το διορθώσεις. Το ποδόσφαιρο έχει ροή αγώνων, συμπερασμάτων».

Για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Για μένα έχει σημασία αν οι τρεις στόχοι διατηρούνται ενδιαφέρον, τον τίτλο, την Ευρώπη, και τον υποβιβασμό. Τότε θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα ευχηθώ να παλέψουν πάνω από 1-2 ομάδες για τον τίτλο, το ίδιο και στην Ευρώπη και στην παραμονή να μην μείνει κάποια ομάδα πολύ πίσω».

Για την διαφορά φιλοσοφίας Μάντζιου-Μπούργος: «Υπάρχει μια διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο, αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση πως δεν έπαιζε το ποδόσφαιρο και το μοντέλο που υπήρχε στην Ατλέτικο. Είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο που παίζει στον Αρη, τον είχα δει σε μια εβδομάδα προπονήσεων στην Μαδρίτη (σ.σ. τον Μπούργος). Στην Ελλάδα θέλει να παίξει πιο κάθετο και επιθετικό ποδόσφαιρο, φοβήθηκα πως θα παίξει το ποδόσφαιρο της Ατλέτικο και δεν θα ήθελα να δω τον Αρη να παίζει έτσι. Δεν νομίζω πως είναι λογικό να μιλάμε για πρωτάθλημα, πρέπει να πάει βήμα βήμα, να παιχτούν οι πρώτοι έξι αγώνες, και μετά να βάλουν ένα άλλο στόχο».

Για την Λέφσκι και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ: «Είναι αυτό που είπα πριν, πως έφταιξε πως ήρθαν οι αγώνες πιο νωρίς από ότι περίμεναν. Αν αντιμετώπιζε ένα μήνα αργότερα τη Λέφσκι θα ήταν πολύ πιο έτοιμος».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.