Συνέντευξη: Η ποδοσφαιρική και πολιτισμική εμπειρία του Στάικου Βεργέτη στην Ινδία

Metrosport Team23 Μαΐου 2023

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο προπονητής της RoundGlass Punjab, Στάικος Βεργέτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος και το πώς είναι η ζωή στην Ινδία και αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν εκεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

''Υπήρχαν δύο κατηγορίες ισάξιες την περσινή σεζόν και για πρώτη φορά φέτος είχαμε άνοδο και υποβιβασμό. Εμείς ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν ομάδες με πάρα πολύ κόσμο και άλλες χωρίς. Σε δημοτικότητα η πιο δημοφιλής ομάδα είναι του Απόστολου Γιάννου και παίξαμε και αντίπαλοι στο Κύπελλο. Ποδοσφαιρικά η ζωή είναι καλή. Δεν ζούμε την εξαθλίωση που ζει το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου στην Ινδία. Σε δυναμική η ομάδα που βρίσκομαι τώρα πιστεύω στη Super League 2 θα ήμασταν μια καλή ομάδα. Η Ινδία αναπτύσσεται ποδοσφαιρικά και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να συναντηθούμε ως χώρες. Το πρώτο και πιο δύσκολο μέλημα που είχα εγώ και οι συνεργάτες μου όταν αναλάβαμε την ομάδα ήταν να τους κάνουμε να παίρνουν πιο γρήγορες και σωστές αποφάσεις στο παιχνίδι τους''

Για το πώς πήρε την απόφαση να αφήσει την Ελλάδα για την Ινδία:

''Δέχτηκα την πρόταση το περασμένο καλοκαίρι από τον Νίκο Τοπολιάτη, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Μου ανέλυσε το πρότζεκτ και μου έδωσε προθεσμία για να του απαντήσω. Εγώ ήμουν ελεύθερος μετά τη θητεία μου στον ΟΦ Ιεράπετρας και μετά από συνάντηση που κάναμε στην Αθήνα δώσαμε τα χέρια. Επρόκειτο για μια ομάδα πολύ νέα αφού έχει ιδρυθεί το 2019 με την αγορά της από την χορηγό εταιρεία. Είναι μια εταιρεία κολοσσός που διαθέτει και τμήμα χόκεϊ''.

Για το πώς είναι η ζωή στην Ινδία:

''Εδώ πραγματικά κάποιος μπορεί να βιώσει στο πετσί του την ζωή των κοινωνικών ανισοτήτων. Στο ίδιο σημείο που βρίσκεσαι, μπορείς να δεις πολύ πλούτο αλλά και πολύ φτώχεια. Η δική μας η ζωή είναι καλή αλλά προσαρμοσμένη στην ομάδα. Μένουμε όλοι σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών και μεταφερόμαστε στις προπονήσεις με πούλμαν γιατί είναι πολύ επικίνδυνα να κινείσαι μόνος σου με αυτοκίνητο. Στους δρόμους υπάρχει κυκλοφοριακό χάος και φανταστείτε για να πάω σε ένα Mall παίρνω ταξί. Τα περίεργα στη χώρα είναι εκτός ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα ανοίγουν κουρείο κάτω από ένα δέντρο''.

Για το τι γνωρίζουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο:

''Δεν ξέρουν πολλά πράγματα εκτός χώρας. Νομίζουν ότι όλος ο κόσμος είναι η χώρα τους''.

Για το αν θα παραμείνει στην ομάδα:

''Υπάρχει προφορική συμφωνία. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να συνεχίσω και τη νέα σεζόν στον σύλλογο''.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.