Βένος: «75 χρόνια στον Άρη ο Σόλωνας - Τα έβαζε μέχρι και με τους προπονητές για να προστατέψει τον αγωνιστικό χώρο»

Metrosport Team06 Οκτωβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Βένος.

Ο βετεράνος άσσος του Άρη μίλησε για την απώλεια του Σόλωνα Υψηλάντη ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή έχοντας αφιερώσει 75 χρόνια παρουσίας στον σύλλογο από κάθε πόστο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τα έβαζε ακόμα και με τους προπονητές αν η προπόνηση επηρέαζε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε: «Όλοι εμείς μεγαλώσαμε μαζί του, τον είχαμε σαν πατέρα, τον βλέπαμε κάθε ημέρα, ξέραμε και τα καλά και τα κακά και προσέφερε πάρα πολλά στον Άρη, αλλά και σαν αθλητής μεγάλων αποστάσεων του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια ο Άρης τον πήρε ως φροντιστή και όχι μόνο. Ήταν αεικίνητος, φρόντιζε τον αγωνιστικό χώρο σαν να ήταν το σπίτι του, ακόμα και στις προπονήσεις που ήμασταν τον βλέπαμε να ψάχνει γύρω από το γήπεδο για ένα αγριόχορτο. Τις ημέρες των αγώνων που δούλευε στον έλεγχο εισιτηρίων στο γήπεδο, δεν περνούσε χωρίς εισιτήριο ούτε συγγενής, ούτε βετεράνος. Αφιέρωσε τη ζωή του στον Σύλλογο».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «75 χρόνια ήταν στον Άρη, όταν πήγε το 1946 με έναν χρόνο στον Μακεδονικό , μετά ήταν σε όλη του τη ζωή στον Άρη. Ήταν είναι και θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στον Άρη, πρόκειται για έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα, δεν καταλάβαινε τίποτα. Πιστεύω ότι θα γίνει μία αίθουσα στη μνήμη του. Αγαπούσε τον αγωνιστικό χώρο για να είναι τέλειος και να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά όταν έβρεχε και ο προπονητής ήθελε να κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο, ο Σόλωνας δεν δίσταζε να τα βάλει ακόμα και με τους προπονητές για να προστατέψει το γήπεδο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.