Βενεζουέλα: Εκρήξεις και σειρήνες αεροπορικού συναγερμού στο Καράκας

Metrosport Team03 Ιανουαρίου 2026

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού και εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/1) στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, στο Καράκας.

Κατά πληροφορίες, μία από τις εγκαταστάσεις, που έχει χτυπηθεί, είναι το Φρούριο Τιούνα, στη νότια πλευρά της πόλης, το κύριο στρατιωτικό συγκρότημα της Βενεζουέλας, που στεγάζει - μεταξύ άλλων - το Υπουργείο Άμυνας και τη Στρατιωτική Ακαδημία. Απόρροια των βομβαρδισμών είναι και η διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Η πρώτη έκρηξη καταγράφηκε περίπου στις 1:50 π.μ. τοπική ώρα. «Μία έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, που το παράθυρό μου έτρεμε μετά από αυτήν», είπε η ανταποκρίτρια του CNN.

Σύμφωνα με τα όσα καταγράφει το ethnos, οι Αρχές δεν έχουν ακόμη δώσει επίσημη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών ή για ενδεχόμενα θύματα, ενώ η κατάσταση παραμένει ρευστή. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ακούγονται ισχυροί κρότοι και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε νότια περιοχή της κοντά σε μια μεγάλη στρατιωτική βάση, ενώ είναι ορατή μια στήλη καπνού.

Το περιστατικό σημειώνεται, ενώ το προηγούμενο διάστημα ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης κατά του Καράκας, με αφορμή το ζήτημα του εμπορίου ναρκωτικών και τον ρόλο που – κατά τους αμερικανικούς ισχυρισμούς – διαδραματίζει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Οι δηλώσεις αυτές είχαν ανεβάσει κατακόρυφα την ένταση στις διμερείς σχέσεις, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της λατινοαμερικανικής χώρας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.