Βελόπουλος: «Άμεσα αντίποινα κατά Τουρκίας για την Αγία Σοφία»

Metrosport Team11 Ιουλίου 2020

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης του 1934, όταν η τότε τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής «Χουριέτ» και «Γενί Σαφάκ» υποστηρίζουν ότι δεδομένου ότι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι η άρση του καθεστώτος του μουσείου, για την εκτέλεση της δικαστικής απόφασης θα χρειαστεί είτε νέο προεδρικό διάταγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είτε διοικητική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων/Ιδρυμάτων. 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την εξέλιξη αυτή και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τον συντονισμό δράσης και αντιποίνων κατά της γειτονικής χώρας. 

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε άλλα δάκρυα κι άλλο “πόνο καρδιάς”. Διότι μετά από λίγες ημέρες η κυβέρνηση θα μας λέει ότι “έκανε την καρδιά της πέτρα” και ανέχθηκε την δεύτερη άλωση. Θέλουμε άμεσα αντίποινα κατά της Τουρκίας όπως ακριβώς τα έχει εισηγηθεί η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, υπό όρους αρραγούς εθνικής ενότητας. Ενότητα που προκύπτει μόνο από την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τον συντονισμό δράσης και αντιποίνων κατά της Τουρκίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.