Βέλλιος: Από επτά άγονα χρόνια…στην πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του

Κωστής Παναγιώτου25 Μαρτίου 2023

Μετά από επτά χρόνια περιπλάνησης σε Ελλάδα και εξωτερικό ο Απόστολος Βέλλιος βρήκε στη Τσβόλε το "σπίτι" του, πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του, όντας πλέον 31 ετών.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός συνεχίζει την παράδοση των Ελλήνων φορ στην Ολλανδία, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως η χώρα της τουλίπας αποτελεί τη "γη της επαγγελίας" για τα ελληνόπουλα, τα οποία αναζωογονούνται.

Η θητεία του Βέλλιου στην Τσβόλε ξεκίνησε ιδανικά, η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αλλά μέσα στο 2023 ο 31χρονος στράικερ έχει μεταμορφωθεί και πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του η οποία έχει ως στόχο την επιστροφή στην Eredivisie.

Από το 2016 είχε να γίνει διψήφιος

Ο 31χρονος επιθετικός από το 2016 και μετά έχει αλλάξει έξι ομάδες, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, προσπαθώντας να εξαργυρώσει ουσιαστικά την πολύ καλή σεζόν που είχε με τον Ηρακλή τη σεζόν 2015/16 (13 γκολ και 3 ασίστ σε 32 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο).

Έχοντας αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Αγγλία ο προορισμός της Νότιγχαμ Φόρεστ έμοιαζε ιδανικός, αλλά μετά από 45 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις τα 8 γκολ απολογισμός δεν ήταν αυτό που ζητούσε ο Έλληνας φορ.

Επόμενη στάση το Βέλγιο και η Μπέβερεν, με απολογισμό μόλις 4 τέρματα σε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα. Τη σεζόν 2019/20 επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ατρόμητου και πετυχαίνει 8 γκολ σε 35 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακόμη όμως κάτι του έλειπε. Επόμενος σταθμός η Άσκολι, με την οποία αγωνίζεται σε μόλις 8 παιχνίδια. Τη σεζόν 2021/22 πηγαίνει στη Ρουμανία και στην Κλιντσένι και τον Ιανουάριο φοράει τη φανέλα της Λαμίας. Συνολικός απολογισμός 25 αγώνες μόλις ένα τέρμα.

Ο Βέλλιος έψαχνε την ομάδα που θα τον κάνει να νιώσει ξανά σημαντικός και να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις. Η πρόταση της Τσβόλε το καλοκαίρι έμοιαζε ιδανική και εκ του αποτελέσματος ο Έλληνας επιθετικός πήρε την καλύτερη απόφαση.

Από το ζενίθ, στο ναδίρ και πάλι στο ζενίθ

Με τις παραπάνω λέξεις θα μπορούσε να περιγράψει κάποιος τη φετινή σεζόν του Απόστολου Βέλλιου στην Τσβόλε. Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο 31χρονος βρίσκει δίχτυα δύο φορές και μοιράζει τρεις ασίστ, πραγματοποιώντας ιδανικό ξεκίνημα.

Οι καλές εμφανίσεις όμως δεν συνεχίστηκαν και από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2023, ο Έλληνας φορ δεν βρίσκει δίχτυα ούτε μια φορά, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του βασικού επιθετικού.

Στις 6 Ιανουαρίου όχι μόνο επιστρέφει στα γκολ αλλά δίνει στην Τσβόλε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Αλμέρε Σίτι, καθώς στο 73ο λεπτό περνάει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η αναμέτρηση βρισκόταν στο 2-2, και στο 13 λεπτά μετά σημειώνει το νικητήριο γκολ της ομάδας (3-2).

Την επόμενη αγωνιστική μένει στον πάγκο και την 21η γίνεται ξανά η χρυσή αλλαγή. Περνάει πάλι στο 73ο λεπτό και σε διάστημα έξι λεπτών δίνει δύο ασίστ στη νίκη με 2-0 επί της Φένλο.

Αλλά οι ονειρικές βραδιές για τον Βέλλιο μόλις είχαν ξεκινήσει. Στον επόμενο αγώνα γίνεται ξανά αλλαγή στο 74ο λεπτό, αυτή τη φορά, και 67 δευτερόλεπτα αργότερα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1 για την Τσβόλε. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του νικήτρια με 4-1.

Το αποκορύφωμα της μέχρι τώρα πορείας του Βέλλιου ήρθε απέναντι στη Ντεν Μπος, με τον 31χρονο επιθετικό να πετυχαίνει το πιο γρήγορο χατ τρικ στη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, σε διάστημα 12 λεπτών, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 4 τέρματα.

Ο Βέλλιος φέτος μετράει 11 γκολ και 6 ασίστ σε 24 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να διανύει την πιο παραγωγική σεζόν του τα τελευταία έξι χρόνια αλλά ολόκληρης της καριέρας του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.