Βέλγιο: Τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο βρέθηκε στην Καϊλή

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Το ποσό των χρημάτων που κατασχέθηκαν από τα σπίτια της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της έφερε στο φως η Le Soir. Βρέθηκαν περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Pier Antonio Panzeri στις Βρυξέλλες, ερευνητές της Ομοσπονδιακής Δικαστικής Αστυνομίας βρήκαν περίπου 600.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθενται τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή και στο σπίτι της Ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντζέσκο Τζιόρτζι στις Βρυξέλλες.


Με 625 ψήφους υπέρ η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, αποφάσισε την παύση των καθηκόντων της Εύας Καϊλή από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Σώματος. Υπήρξαν μία ψήφος κατά και δύο αποχές.

Η πρόεδρος του ΕΚ Ρομπέρτα Μετσόλα, σε ανάρτησή της στο twitter, ανέφερε: «Στο πλαίσιο των εν εξελίξει ερευνών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πια μία εκ των αντιπροέδρων του. Αυτή η απόφαση έχει άμεση εφαρμογή». Η κ. Μετσόλα πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες βελγικές δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.