Βέλγιο-Γεωργία (79-76): «Έκλεψε» την νίκη μέσα από το σπίτι του Ζούρου

Metrosport Team01 Σεπτεμβρίου 2022

Η «οικοδέσποινα» Γεωργία προσπάθησε πολύ να κάνει ποδαρικό με το δεξί, όμως το Βέλγιο της «έκλεψε» δύσκολα την νίκη, επικρατώντας με 79-76 στην παράταση.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, όμως οι Βέλγοι γρήγορα ακολούθησαν τον ρυθμό τους, και καταφέραν να πάρουν το προβάδισμα, ήδη από την πρώτη περίοδο (17-11).

Τα βλέμματα ωστόσο τράβηξε και ο έμπειρος τεχνικός της Γεωργίας, αφού από πολύ νωρίς «εξερράγη» όταν η γραμματεία δεν αντιλαμβανόταν ότι ζητούσε αλλαγή λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Μάλιστα λίγο αργότερα ο Ζούρος προσπαθώντας να πείσει τους παίκτες του να παίξουν καλή άμυνα έκανε ένα «χορευτικό» που δεν πέρασε απαρατήρητο.


Με εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας σκορ από την περιφέρεια,
τα «λιοντάρια» εκτοξεύτηκαν στο +12 στην αρχή της δεύτερης περιόδου (27-15), ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με buzzer beater καλάθι του Φανβάιν, που έφερε την ομάδα του στο +6.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν καλύτερα και στην τρίτη περίοδο, γι’ αυτό και ανέκτησαν τη διψήφια διαφορά που είχαν. Η αντίδραση της «οικοδέσποινας» ήρθε όμως το σύνολο του Γκέργκια έκλεισε το δεκάλεπτο με διαφορά 7 πόντων (58-51).


Με κάρφωμα του Μπάκο, οι Βέλγοι πέρασαν μπροστά (70-69), ενώ ο Μπουριανάτζε είχε 1/2 από τη γραμμή των βολών. Ακολούθησαν δύο χαμένες βολές του Λεκόμτ στα 38 δευτερόλεπτα, ένα άστοχο τρίποντο του Τσιρατζάντζε στα 19 δευτερόλεπτα και η τάπα του Μαμουκελασβίλι στον Ομπασοάν με τη λήξη, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (70-70).


Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι Βέλγοι είχαν τον τελευταίο λόγο , με τον Τάμπου να ευστοχεί σε μεγάλο τρίποντο στα 3’’ πριν από τη λήξη και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του (79-76), αφού ακολούθησε ένα άστοχο τρίποντο από τον Σανάτζε.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 38-32, 58-51,70-70, 79-76(παράταση)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.