Βέλα: «Ο Μάτος είναι ο καλύτερος μπακ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, δεν έχασε προπόνηση»

Metrosport Team03 Οκτωβρίου 2020

Την ενεργοποίηση του Λέο Μάτος στον ΠΑΟΚ σχολίασε στο Metropolis 95.5 ο Τζουζέπε Βέλα Τζούνιορ.

Ο Βραζιλιάνος βετεράνος άσος και ατζέντης ποδοσφαιριστών μίλησε στην εκπομπή «Action Zone» και χαρακτήρισε τον συμπατριώτη του ως τον κορυφαίο δεξιό οπισθοφύλακα της ιστορίας του Δικεφάλου.

Επίσης υποστήριξε ότι είναι ευτύχημα που τελικά ο Μάτος δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ και πως οι «ασπρόμαυροι» θα είχαν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους του Champions League αν ο 34χρονος μπακ αγωνιζόταν κόντρα στην Κράσνονταρ. 

Μεταξύ άλλων ο Τζουζέπε Βέλα Τζούνιορ δήλωσε:

Για την επιστροφή του Λέο Μάτος στον ΠΑΟΚ: «Θέλω να πω ότι είναι ευτύχημα για τον ΠΑΟΚ πως δεν αποχώρησε αυτός ο παίκτης και δεν το λέω επειδή είναι φίλος μου. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πόσο αγαπά τον ΠΑΟΚ, πόσο επαγγελματίας είναι. Δε γίνεται να έχει ο ΠΑΟΚ ένα δεξί μπακ όπως ο Μάτος και να είναι εκτός. Όπως λένε όλοι είναι το καλύτερο δεξί μπακ της ιστορίας του ΠΑΟΚ. Ακόμα και αν είχε θέμα με τον προπονητή, ήταν άδικο να είναι εκτός. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αφήνεις τον εγωισμό στην άκρη για τον καλό της ομάδας».

Για τη διαχείριση του Μάτος: «Έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Μάτος που έχει δώσει τόσα και να μην τον υπολογίζει ο προπονητής, σημαίνει ότι κάτι έγινε. Όσο κάλος και να είναι ο Κρέσπο δε θα έκανε ό,τι και ο Μάτος, άλλη είναι η θέση του. Ο Μάτος μπορούσε να βοηθήσει πολύ. Αν ο Ροντρίγκο Σοάρες ήταν καλά και δεν ήταν τραυματίας, θα δεχόμουν πως δεν τον είχε στα πλάνα του για τα ματς με την Κράσνονταρ. Αλλά να βάζεις έναν κεντρικό αμυντικό όπως ο Κρέσπο ως μπακ και να έχεις τον Μάτος στο ρόστερ ανενεργό, είναι λάθος. Νομίζω πως αν έπαιζε ο Μάτος ο ΠΑΟΚ θα είχε περισσότερες ελπίδες να περάσει στους ομίλους του CHL»

Για την ανάρτηση του Μάτος πως θα δώσει και το αίμα του για τον ΠΑΟΚ: «Να το δώσει ξανά; Τόσα χρόνια τι κάνει; Πεθαίνει για αυτή την ομάδα, την αγαπά. Για μένα είναι ο καλύτερος μπακ στην ιστορία του ΠΑΟΚ και μπορεί να βοηθήσει, Και καλά κάνει η διοίκηση και του δίνει την ευκαιρία. Ήμουν κι εγώ ποδοσφαιριστής και ξέρω πώς νιώθει ο Μάτος. Κέρδισε τίτλους και ξαφνικά δεν τον υπολογίζουν. Ευτυχώς δεν έφυγε και έμεινε στον ΠΑΟΚ».

Τι του έλεγε όλο αυτό το διάστημα ο Μάτος: «Ήταν στεναχωρημένος αλλά και απόλυτος επαγγελματίας. Μου τόνιζε πως σέβεται την απόφαση του προπονητή αλλά ο ίδιος θα έκανε τα πάντα στις προπονήσεις όπως κάνει τόσα χρόνια. Δούλευε, δεν έχασε ούτε μια προπόνηση με εξαίρεση το διάστημα που ήταν στη Βραζιλία για προσωπικούς λόγους. Απλά στεναχωριόταν που δεν έπαιζε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.