Βέλα Τζούνιορ: «Άνοιξαν τα μαγαζιά στη Βραζιλία, διαφωνούν ο Μπολσονάρο με τον Υπουργό Υγείας»

Metrosport Team11 Απριλίου 2020

Την κατάσταση που επικρατεί στην Βραζιλία περιέγραψε μιλώντας στο Metropolis 95.5 ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν ατζέντης, Βέλα Τζούνιορ, αποκαλύπτοντας τις διαφωνίες που υπάρχουν στην πολιτική ηγεσία του τόπου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Είμαι στο σπίτι μου στην Κοριτίμπα. Είμαι μακριά από το Ρίο, αλλά κοντά στο Σάο Πάολο. Όταν ήρθα πριν από 15 μέρες ξεκινούσαν τα μέτρα, έκλεισε περίπου 70% των μαγαζιών. Αυτή την εβδομάδα, που είναι Πάσχα για εμάς, άνοιξαν ξανά και έχουμε θέμα. Εχουν διαφωνία ο πρόεδρος της Βραζιλίας με τον Υπουργό Υγείας γι' αυτό το θέμα. Ο πρόεδρος σκέφτεται την οικονομία και ο Υπουργός την υγεία.

Δεν συμφωνώ με τίποτα με το άνοιγμα. Έπρεπε να πάρει ο πρόεδρος μέτρα για ακόμη ένα μήνα. Έτσι θα κερδίζαμε χρόνο. Εχουμε μεγάλες διαφωνίες και μέσα στην οικογένειά μας, γιατί στην Βραζιλία δεν έχουμε λεφτά. Κάποιοι λένε αν δεν πεθάνουμε από τον ιό, θα πεθάνουμε από την πείνα» είπε αρχικά δίνοντας μία εικόνα για τις ημέρες του κορωνοϊού στη χώρα του καφέ και πρόσθεσε:

«Με τα μέτρα θα επιστρέφαμε στην κανονικότητα πιο γρήγορα. Αλλιώς μπορεί να πάει επτά με οκτώ μήνες και αυτό θα είναι πρόβλημα. Στην Βραζιλία είμαστε στο φθινόπωρο, κοντά στον χειμώνα. Τα μπαράκια είναι κλειστά, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά τα εμπορικά καταστήματα με ρούχα και παπούτσια ανοίγουν. Η Ελλάδα είναι κοντά σε αυτό που θα ήθελα και πιστεύω ότι είναι σωστά τα μέτρα που πήραν. Εδώ δεν συμπληρώνουμε κάποιο χαρτί, απλώς πρέπει να φορέσουμε μάσκα και γάντια.»

Όσον αφορά την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο ποδόσφαιρο μετά την πανδημία δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο έχει σταματήσει και είπαν μετά το Πάσχα ότι θα συζητήσουν για να δουν πως είναι η κατάσταση. Πιστεύω ότι μετά απ' αυτό θα αλλάξουν τα οικονομικά στο ποδόσφαιρο, ήδη οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Κατά τα άλλα θα συνεχίσει όπως ήταν. Εξαρτάται και από την κατηγορία. Άλλα είναι τα ποσά στην Α' Εθνική, στην Γ' Εθνική της Ελλάδας τι να μειώσουν; Στο Τσάμπιονς Λιγκ, για παράδειγμα, σίγουρα θα υπάρξουν μειώσεις. Οι σπόνσορες δεν θα δίνουν αυτά που έδιναν. Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώσουν όλα τα Πρωταθλήματα φέτος.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.