Βάζει ένταση και επιθετικότητα στο παιχνίδι του

Γιώργος Στράντζαλης13 Δεκεμβρίου 2022

Ο καθρέπτης κάθε ποδοσφαιριστή είναι το γήπεδο και υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς η ορθότητα κάθε μεταγραφικής κίνησης θα φανεί στο… χορτάρι. Υπολογίζοντας ωστόσο τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των Νταρίντα, Καμαρά γίνεται σαφές ότι ο Αρης θα αλλάξει πολύ καθώς θα ενισχύσει τόσο την ένταση στο παιχνίδι του όσο και την επιθετικότητά του.

Η συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Νταρίντα οριστικοποιήθηκε χθες και οι πληροφορίες που διαρρέουν από το περιβάλλον του Αρη βάζουν στην ίδια διάσταση και την υπόθεση του Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Αρης δεν βρίσκεται στο στάδιο «εξέτασης» της περίπτωσης του 27χρονου επιθετικού, αλλά σε αυτό των προχωρημένων επαφών μαζί του. Είναι ευνόητο ότι, εφόσον επιτευχθούν οριστικές συμφωνίες δεν θα ενισχυθεί απλά το επίπεδο ποιότητας των «κίτρινων» αλλά θα προστεθούν δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να αλλάξουν την ομάδα. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια του Αλαν Πάρντιου. Ο Βρετανός τεχνικός είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα προσθήκης έτοιμων ποδοσφαιριστών καθώς γνωρίζοντας το απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων του επόμενου ενάμιση μήνα, θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του. Γι’ αυτόν τον λόγο, έδωσε προτεραιότητα στον τομέα της ετοιμότητας.

Με Νταρίντα και Καμαρά είναι δεδομένο ότι θ’ ανέβει η ένταση στο παιχνίδι του Αρη. Ο πρώτος διαθέτει τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις στην Bundesliga (στον τομέα των χιλιομέτρων που έχει διανύσει ένας ποδοσφαιριστής σ’ ένα παιχνίδι) και είναι βέβαιο ότι θα προσδώσει ταχύτητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Παράλληλα, η ικανότητά του να παίξει σε όλους τους χώρους μεταξύ των δύο περιοχών, είναι εξίσου σημαντική σ’ αυτό που φαντάζεται ο Αλαν Πάρντιου. Εκτιμά δηλαδή ότι πέραν της ασφάλειας στον τομέα της αμυντικής λειτουργίας και στην transition άμυνα, ο Νταρίντα θα συμβάλλει στη δημιουργία από τον άξονα.

Όπως έγραψες και χθες η «Μ» και το Metrosport.gr, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μπορεί να ανταποκριθεί σε αρκετούς αγωνιστικούς ρόλους. Είτε ως δεύτερος επιθετικός στο 3-5-2, είτε ως ακραίος επιθετικός στο 4-3-3. Κυρίως όμως θα λειτουργήσει ως «συμπλήρωμα» του Αντρε Γκρέι καθώς διαθέτει αντίθετα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Πάρντιου εκτιμά ότι παρόντος του Καμαρά θα ενισχυθεί η επιθετικότητα της ομάδας του και για την ακρίβεια έχει κατά νου την επιθετικά τριάδα με τους Καμαρά-Παλμα και Γκρέι στην τριάδα της επίθεσης συνυπολογίζοντας την ικανότητα και των τριών στην αλλαγή πεδίου δράσης. Θεωρεί δηλαδή ότι πέραν της ποιοτικής ανόδου, η ομάδα του θα γίνει περισσότερο απρόβλεπτη για τον αντίπαλο λόγω της ευχέρειας των παικτών στην εναλλαγή θέσεων. Γι’ αυτόν τον λόγο εξάλλου, ευθύς εξαρχής, ήταν θετικός στην προοπτική προσθήκης του Καμαρά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.