Βαθμολογία UEFA: Καταρρέει ο στόχος της 10ης θέσης για την Ελλάδα-Οι λίγες πιθανότητες

Metrosport Team10 Απριλίου 2026

Μετά τη βαριά ήττα της ΑΕΚ με 3-0 στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο, οι ελπίδες της Ελλάδας για την κατάκτηση της 10ης θέσης στην βαθμολογία της UEFA μειώθηκαν δραματικά όμως οι πιθανότητες δεν έχουν μηδενιστεί εντελώς.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με τον πιο βαρύ τρόπο στο πρώτο προημιτελικό του Conference League στην Ισπανία και πλέον χρειάζεται ένα θαύμα στην Allwyn Arena (16/04) για να ανατρέψει τος εις βάρος της 3-0 και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Με αυτό τον τρόπο, ελαχιστοποιήθηκαν και οι ελπίδες της 10ης θέσης στην ειδική βαθμολογία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για την Ελλάδα, η οποία πολύ δύσκολα πλέον θα προσπεράσει την Τσεχία.

Συγκεκριμένα, ο υπερυπολογιστής του Football Meets Data δίνει μονάχα 2% πιθανότητες για να επιτευχθεί αυτός ο σχεδόν άπιαστος στόχος, αφού πλέον η διαφορά των δύο χωρών βρίσκεται στους 613 πόντους. Με τις τσέχικες ομάδες να έχουν ήδη αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της UEFA, αυτό που πρέπει να κάνει η «ένωση» για να σπρώξει την Ελλάδα εκεί, είναι τόσο να αποκλείσει τη Ράγιο Βαγιεκάνο όσο και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στη φάση των ημιτελικών. Παρότι το σενάριο μοιάζει παραπάνω από απλά απίθανο, στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και δεν αποκλείεται να το διαψεύσει η πραγματικότητα εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.