Βασίλης Μπαλασάς: Τα καταφέρνει στα δύσκολα η Επανομή

Metrosport Team05 Απριλίου 2021

Ο Βασίλης Μπαλασάς συνεχίζει να γράφει τη δική του ποδοσφαιρική ιστορία στην Α1 με την Αναγέννηση Επανομής, με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε πάνω από 50 αγώνες στη Β’ Εθνική, έχοντας πετύχει και ένα γκολ. Ο μεσοεπιθετικός της Αναγέννησης Επανομής μίλησε στη «Μετροσπορτ» για το πως βιώνει την κατάσταση χωρίς προπονήσεις και αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα, το πως βλέπει την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου αλλά και τις στιγμές που έχει ξεχωρίσει στην ποδοσφαιρική του διαδρομή. Αναλυτικά τα όσα είπε:

 -Πώς βιώνεις την κατάσταση με το λοκντάουν καθώς συμπληρώθηκαν πέντε μήνες χωρίς αθλητική δραστηριότητα;

 «Είναι μια κατάσταση που αρρωσταίνει ακόμη περισσότερο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί και άλλο στο μέλλον. Οι ομάδες δεν θα έχουν έσοδα αφού κυρίως στηρίζονται από χορηγίες τοπικών επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν πληγεί από το lockdown. Δεν θα τους περισσεύουν για να βάλουν χορηγία σε ένα σύλλογο. Με αποτέλεσμα τα όσα προανέφερα».

 -Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και τις επιπτώσεις από το παρατεταμένο λοκντάουν;

 «Μεγαλώσαμε παίζοντας ποδόσφαιρο και όλο αυτό μας ζορίζει ακόμη περισσότερο, ειδικά στο ψυχολογικό κομμάτι, που ήδη είμαστε πιεσμένοι με την όλη κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος έκφρασης, έμπνευσης και εκτόνωσης είτε για έναν επαγγελματία είτε για κάποιον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».

 -Για την ομάδα του, την Αναγέννηση Επανομής είπε:

 «Η Αναγέννηση Επανομής έχει δείξει ότι τα καταφέρνει στα δύσκολα και πιστεύω έτσι θα ανταποκριθεί την επόμενη χρονιά. Υπάρχει όρεξη, αρκετοί νεαροί και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να αποτελέσουν για αρκετά χρόνια τον κορμό μιας ομάδας».

 -Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

 «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν έπαιξα αντίπαλος με τον Ανρί Καμαρά, την χρονιά που αγωνιζόταν στον Παναιτωλικό. Είναι ο πρώτος σκόρερ ακόμη στην ιστορία της Σενεγάλης και θυμάμαι τα 2 γκολ που πέτυχε στο μουντιάλ το 2002, όταν ακόμη ήμουν 10 χρονών. Δεν το περίμενα ότι θα παίζαμε αντίπαλοι κάποια στιγμή».

 -Καλύτερος συμπαίκτης και πιο δύσκολος αντίπαλος;

 «Είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω πάρα πολύ μεγάλους και ικανούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι λόγω και του χαρακτήρα τους, θεωρήθηκαν πρότυπα για μένα, όπως ο Κώστας Αποστολίδης, ο Παύλος Βαγγελή, ο Δημήτρης Καραμανλής, ο Βασίλης Σαμαράς και πολλοί άλλοι. Αυτός όμως που είχε το κάτι διαφορετικό ήταν ο Σάκης Δεμιρτζόγλου. Ηταν ένας μάγος. Ίσως ότι καλύτερο έχω δει με τα μάτια μου. Ήταν πηγή έμπνευσης για τον καθένα πιστεύω, ο τρόπος παιχνιδιού του και ο τρόπος σκέψης του»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.