Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η λίστα με τους «γαλαζοαίματους» προσκεκλημένους

Metrosport Team14 Ιανουαρίου 2023

Σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα ασφαλείας που θα τηρηθούν την Δευτέρα, ημέρα ταφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr αυτή δεν είναι η μοναδική σύσκεψη που έχει πραγματοποιηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ήδη, με την είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά δόθηκαν σαφείς εντολές προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και περιπολίες στους χώρους όπου θα κινηθεί η σορός, αλλά και εκεί που θα βρίσκονται οι επίσημοι που θα ταξιδέψουν στη χώρα μας για να πουν το ύστατο χαίρε.

Στην σημερινή σύσκεψη θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία για τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμοστούν πέριξ της Μητρόπολης Αθηνών, αλλά και στο Τατόι, καθώς και στη διαδρομή μέχρι τα πρώην βασιλικά κτήματα. Αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή και στα σημεία που θα διαμένουν οι επίσημοι, ανάμεσα στα οποία είναι το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η λίστα όσων προσωπικοτήτων θα δώσουν το «παρών» δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Η Ελληνική Αστυνομία είναι σε επαφή με όλες τις πρεσβείες από όπου και θα λάβει επίσημη ενημέρωση για τις αφίξεις επωνύμων από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

«Το βάρος θα πέσει κυρίως στις μεταφορές των γαλαζοαίματων από το αεροδρόμιο στον τόπο διαμονής τους, αλλά και από την Μητρόπολη προς το Τατόι. Τα μέτρα θα είναι πάρα πολύ αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας», τονίζουν στο ethnos.gr πηγές της Αντιτρομοκρατικής.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες εντός της Μητρόπολης Αθηνών θα μπορέσουν να βρεθούν λιγότερα από 200 άτομα που έλαβαν πρόσκληση από την οικογένεια. Ήδη, πάντως, η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της τα πρώτα ονόματα από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

Εκτός από τη βασιλομήτορα Σοφία της Ισπανίας και την Ειρήνη, τις δύο αδελφές του τέως που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, όλη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραβρεθεί. Συγκεκριμένα, θα είναι στην Μητρόπολη Αθηνών, επίσης, ο βασιλιάς Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια, οι δύο αδελφές του, πριγκίπισσες Έλενα και Κριστίνα, αλλά και ο επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στο Αμπου Ντάμπι.

Για λόγους πρωτοκόλλου ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, καθώς αυτό ορίζει ότι μπορεί να δώσει το «παρών» μόνο σε κηδείες αρχηγών κρατών. Το πιθανότερο είναι την οικογένειά να εκπροσωπήσει ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο είχε βαφτίσει ο τέως, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση προς την ΕΛ.ΑΣ. Η επίσημη ενημέρωση έως τώρα αφορά στην αδελφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα η οποία θα μείνει στη χώρα μας έως την ερχόμενη Τρίτη και θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Βρετανού πρέσβη στην Ελλάδα.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας από όπου κατάγεται η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, αναμένεται να εκπροσωπηθεί από την ίδια τη βασίλισσα Μαργαρίτα (αδελφή της Άννας Μαρίας) ενώ στην Αθήνα θα έρθει ο διάδοχος πρίγκιπας Φρειδερίκος.

Στη χώρα μας αναμένεται να έρθουν, τέλος, και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, καθώς και εκπρόσωποι από τους βασιλικούς οίκους της Σουηδίας, της Νορβηγίας και του Βελγίου, αλλά και μέλη από τους πρώην βασιλικούς οίκους των χωρών των Βαλκανίων.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.